Diari La Veu del País Valencià
Camps es queda com a únic imputat en la causa de la Fórmula 1 a l’espera de saber si la jutgessa el processa o no

El jutjat d’instrucció número 1 de València –encarregat de la peça 1 de l’anomenat cas Valmor, que investiga presumptes irregularitats comeses en l’organització del Gran Premi de Fórmula 1 de València– esperarà la declaració de dos perits per a decidir si processa l’expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps.

Així figura en una interlocutòria –datada aquest dilluns i a la qual ha tingut accés Europa Press– en la qual la jutgessa respon a la sol·licitud del fiscal anticorrupció perquè es processe al que fóra cap del Consell per prevaricació i malversació de fons públics.

Fiscalia també havia demanat l’arxiu de la causa contra la resta d’investigats: l’exconsellera de Turisme i Esport Lola Johnson; l’expilot de motos Jorge Martínez ‘Aspar’; l’assessora Belén Reyero, que va confessar que Camps estava al corrent de totes les decisions de la Fórmula 1, i l’exresponsable de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana Nicolás Figueras. Sobre aquesta qüestió, la jutgessa ha dictat un acte, d’aquest mateix dimarts, en el qual ordena el sobreseïment provisional per a tots ells.

En la seua resolució, que no és ferma, la instructora explica que pel que fa a la petició del fiscal perquè Camps siga processat, “caldrà esperar el resultat de les diligències previstes per al pròxim 13 de setembre”. Es tracta de la citació en qualitat de perits-testimonis de l’inspector cap del Grup 21 de la Brigada Central d’Investigació de Blanqueig de Capitals i Anticorrupció i d’un integrant de la Intervenció de la Generalitat.

D’altra banda, l’acte de sobreseïment per a la resta d’imputats, consultat per Europa Press, argumenta que, després d’haver practicat les diligències d’investigació, “es desprén que els fets són constitutius d’infracció penal, si bé no existeixen motius lògics suficients per a atribuir la seua perpetració a cap persona determinada”. Per això, decreta l’arxiu provisional de les actuacions contra Johnson, Reyero, Aspar i Figueres. Aquesta resolució tampoc no és ferma i també cap recurs en tres dies.

En l’escrit que va presentar a principis d’aquest mes de juny, la Fiscalia Anticorrupció va sol·licitar que es processara únicament l’expresident de la Generalitat Francisco Camps en la peça 1 de l’anomenat cas Valmor.

Segons el fiscal, va ser Francisco Camps qui va arribar a un acord verbal amb el magnat de la F1 Bernie Ecclestone, “al marge de qualsevol procediment administratiu”, per a celebrar a València un Gran Premi de la F1. Després de diverses reunions entre l’excap del Consell i Ecclestone, el primer hauria decidit “de manera personal” que se celebrara en la capital valenciana l’esdeveniment “pensant en el benefici electoral que li generaria en les eleccions autonòmiques de maig de 2007”.

La causa Valmor està dividida en tres peces: aquesta primera, formada per la negociació prèvia duta a terme per Camps a favor de Valmor, l’empresa de Jorge Martínez ‘Aspar’, i en benefici de l’expilot, també investigat; una segona amb els contractes celebrats per Circuit del Motor, empresa pública encarregada de l’organització del Gran Premi, i determinats proveïdors que resultaven adjudicataris per ordre de Valmor, i la tercera relacionada amb l’absorció de Valmor per part de l’empresa pública Circuit del Motor.

Comparteix

Icona de pantalla completa