Diari La Veu del País Valencià
Investigats dos funcionaris de la subdelegació del govern espanyol a Castelló per falsificació de factures

El jutjat d’instrucció número 1 de Castelló de la Plana ha obert una investigació a dos funcionaris de l’Estat de la Subdelegació del Govern per presumpta falsificació de factures, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores del cas. Segons informen els diaris Levante i El Mundo, les factures suposadament falses podrien sumar un valor de fins a un milió d’euros i la investigació se centra, ara com ara, en deu anys d’activitat.

Així mateix, indiquen que, en concret, el jutjat haurà d’analitzar els moviments d’una targeta de repostatge realitzats a primers d’agost de 2017 i els registrats a l’abril, quan es van comprovar les despeses carregades. Aquestes informacions assenyalen que a l’abril de 2017, quan el subdelegat del govern espanyol es trobava de viatge privat a Roma amb la seua família, el seu vehicle oficial, que estava estacionat en la cotxera, va arribar a repostar fins a cinc vegades en un mateix dia, segons la informació comptable.

A més, el jutjat també investiga la denúncia presentada per la Subdelegació del Govern sobre la presumpta manipulació del quilometratge de vehicles oficials de la institució i despeses de reparació sospitosos visats per un dels investigats.

Segons aquestes informacions, també s’analitzen factures emeses per proveïdors a la subdelegació i pagades pels dos investigats, un d’ells jubilat. El jutjat també ha de resoldre la discrepància de la facturació relacionada amb el subministrament de material informàtic.

Comparteix

Icona de pantalla completa