Diari La Veu del País Valencià
El Centre d’Investigació Príncep Felip tindrà una unitat de recerca amb perspectiva de gènere

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha presentat el primer Pla Estratègic Científic del Centre de Recerca Príncep Felip (CIPF), que inclou les pautes d’actuació de la Fundació per als pròxims 5 anys, a més d’una nova unitat de recerca amb perspectiva de gènere i de dos nous grups de recerca.

Segons ha informat la Generalitat, Barceló s’ha incorporat aquest dilluns com a presidenta al Patronat del CIPF, en una sessió ordinària a la qual també s’han incorporat com a noves vocals Ma Amparo García Layunta, directora general d’Assistència Sanitària, i Carmelina Pla Silvestre, directora general d’Eficiència i Règim Econòmic.

En la reunió s’han aprovat els comptes de l’exercici 2017 i s’ha anunciat “per primera vegada” un pla estratègic científic “basat en els valors d’excel·lència, col·laboració, innovació, transparència i igualtat” i amb el qual es pretén “assegurar l’excel·lència científica a llarg termini i l’estabilitat financera del centre”, segons ha explicat la consellera.

Aquest pla es durà a terme gràcies al conveni signat amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública aquest juny, que preveu una aportació a la Fundació CIPF de 4,71 milions d’euros a càrrec dels pressupostos de la Generalitat.

La directora del CIPF, la doctora Deborah J. Burks, ha plantejat algunes novetats, com ara la creació d’una unitat de recerca amb perspectiva de gènere i la incorporació al centre de dos nous grups de recerca, un liderat pel doctor Enric Esplugues, procedent de la Yale School of Medicine, i un altre a càrrec del doctor Pietro Fazzari, qui fins ara estava al Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa.

“Aquestes iniciatives són el començament de moltes altres amb què complir amb èxit la missió del CIPF, entendre els mecanismes de la malaltia humana i aplicar aquest coneixement al desenvolupament de noves aproximacions terapèutiques i de diagnòstic”, ha remarcat Burks.

Així mateix, s’ha presentat l’informe científic, la memòria científica de 2017 i s’ha informat al Patronat de la planificació i coordinació per a “posar fi a la modificació substancial de les condicions de treball de caràcter col·lectiu vigent al centre des de 2011”.

Comparteix

Icona de pantalla completa