Diari La Veu del País Valencià
Les Corts tornaran a la Generalitat 7,8 milions d’euros de superàvit de 2016 i 2017

La Mesa de les Corts aprovarà aquest dimarts l’acord pel qual el parlament valencià tornarà a la Generalitat un romanent de tresoreria per un import de 7.865.702,51 euros. Es tracta d’un excedent pressupostari estalviat en els exercicis de 2016 i 2017.

El romanent de l’exercici de 2016, per un import aproximat de 4,5 milions d’euros, correspon a la quantitat que estava assignada a la futura rehabilitació de la Casa dels Caramels, propietat de la Generalitat i que havia cedit el seu ús a les Corts Valencianes, per la qual cosa no s’havia retornat.

Les Corts, amb data de 26 de juny de 2016, van comunicar a la Conselleria d’Hisenda la voluntat de retornar l’edifici i invertir eixa quantitat en la futura rehabilitació a canvi d’ocupar espais per a la institució. Aquest va ser el motiu per a retindre el romanent de 2016.

Però, en 12 de febrer de 2018 Hisenda va adscriure a la Presidència de la Generalitat aquest edifici, així que ara serà el Consell qui realitzarà el projecte de rehabilitació i els seus usos. L’adscripció a la Presidència de la Generalitat perquè faça de gestor de la rehabilitació de l’edifici no suposa que les Corts no puguen accedir a nous espais si els necessitara.

Una vegada incorporat el romanent de l’exercici en curs, la quantitat total ha ascendit a més de 7,8 milions d’euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa