Diari La Veu del País Valencià
CCOO convoca vaga indefinida en el transport d’ambulàncies a partir del 3 de juliol

El sector de les ambulàncies es mobilitza pel desbloqueig de la negociació i per un conveni digne. Així ho comunica el sindicat CCOO en una nota als mitjans, on denuncia “el reiterat incompliment dels compromisos adquirits per la patronal del sector respecte a la negociació de bona fe d’un conveni que respectara les condicions de l’anterior”.

Des de CCOO es va advertir fa just un any que “l’empara de la Generalitat a les licitacions per empreses que realitzen baixes temeràries possibilitades per la reforma laboral i que permeten reduccions salarials i la precarització de les condicions laborals anava necessàriament abocada a la conflictivitat laboral en el sector”.

Tot i això, i fruit de l’anterior mobilització, la patronal es va comprometre a respectar les condicions pactades en l’anterior conveni col·lectiu. No obstant això, el sindicat denuncia que “els fets en la taula de negociació proven justament el contrari, ja que totes les seues propostes van adreçades a empitjorar l’anterior conveni sectorial, que s’aplica a més de 2.000 treballadors”.

En conseqüència, “després d’un any d’intents infructuosos perquè la patronal s’avinguera a respectar el que va acordar, la representació sindical es veu obligada a convocar vaga indefinida a partir del dimarts 3 de juliol”, avisa CCOO.

El sindicat demana “una reducció efectiva de la jornada de treball, sense reducció salarial”. “Actualment la jornada ordinària és d’11 hores diàries emparant-se en presumptes hores d’espera que quasi mai ho són”, afegeixen.

El sector també es mobilitza “per un salari digne i pel manteniment de tots els conceptes sense cap reducció” i assegura que “els conductors d’ambulàncies són els pitjor pagats de l’Estat”, ja que “amb una jornada de 8 hores no són ni mileuristes”.

CCOO també demana “el reconeixement de la formació professional” i denuncia que “la seua preparació no té cap contraprestació econòmica”.

Comparteix

Icona de pantalla completa