Diari La Veu del País Valencià
El PP demana a Bayo que acredite els avals per a formalitzar la seua candidatura

La Comissió Organitzadora del pròxim Congrés Nacional del PP ha trobat errors en els avals presentats pel precandidat valencià José Luis Bayo, aspirant a substituir Mariano Rajoy. Davant d’aquesta situació, la formació li ha donat 24 hores perquè acredite els seus avals. L’aspirant, però, no està d’acord amb aquesta decisió, de manera que ha denunciat falta d’informació i ha reclamat “un joc net”.

Així ho ha explicat en roda de premsa el president de la comissió, Luis de Grandes, qui ha confirmat que la resta d’aspirants són ja candidats formals: María Dolores de Cospedal, Soraya Sáenz de Santamaría, Pablo Casado, José Manuel García Margallo, José Ramón García-Hernández i Elio Cabanes.

Segons ha explicat de Grandes, part dels avals de l’expresident de Noves Generacions de València no són correctes perquè els signants no estan al corrent de pagament de la quota d’afiliat. El PP ha permés als afiliats ‘morosos’ que vulguen participar en el procés de primàries que es posen al dia pagant 20 euros. De Grande ha considerat que aquest pagament és una “norma clara i fàcil” que permetrà als afiliats sumar-se a aquest procés d’elecció del president “i que ningú es quede fora”.

Bayo veu “quasi impossible” arreglar-ho

En declaracions als mitjans de comunicació a les portes de la seu del PP, Bayo ha assegurat que va presentar 400 avals, que no sap quants presenten problemes i que en el termini que li han donat veu “impossible” arreglar l’assumpte: ha de localitzar als signants i aconseguir que es posen al corrent de pagament amb aquestos 20 euros.

José Luis Bayo ha insistit que bona part dels 800.000 afiliats del PP no estan al corrent de pagament de les quotes i poden quedar-se fora d’aquest procés, ja que aquesta regularització ‘low cost’, ha subratllat, no s’ha fet amb el suficient temps. “No podem permetre que guanyen l’endogàmia i les elits”, ha manifestat.

Comparteix

Icona de pantalla completa