Diari La Veu del País Valencià
Sanitat immobilitza 500 tones de pernil, xoriç, salsitxó i salami

La Conselleria de Sanitat, mitjançant la Direcció General de Salut Pública, ha immobilitzat 490,6 tones de productes carnis, principalment pernils, xoriç, salami i salsitxó, i ha suspés l’activitat de cinc empreses.

Després de les actuacions motivades pel descobriment d’una empresa clandestina a Alzira, que va obligar a immobilitzar 100 tones de producte carni aquest dilluns, s’han realitzat noves inspeccions que han derivat en la suspensió d’activitat de dues empreses a Alzira i una a Bocairent, a Xest i a Real de Montroi.

Segons un comunicat de la Generalitat, d’aquestes 490,6 tones, més de 4.300 quilos de productes carnis a tallades i 363 peces de pernil i paleta s’han retirat en la cadena Family Cash.

La cadena KUUPS, segons les mateixes fonts, ha col·laborat activament en la retirada dels productes dels seus establiments de venda, un total de 20.000 unitats de diferents productes carnis a tallades amb un pes de 7.358,25 quilos.

Les marques afectades són Jamón Bodega Alto de Aitana, Jamón Bodega Sierra Gorda, Aire de Mariola, Serranía de Ameta, El Galán, Jamones Croval, Don Enrique i Oro la Ermita.

Des de la Direcció General de Salut Pública es recomana als consumidors que puguen tindre productes d’aquestes marques a casa que s’abstinguen de menjar-los.

Sanitat ha informat que segueixen treballant de manera coordinada amb l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), dependent del Ministeri de Sanitat i Consum, en el marc de l’alerta alimentària notificada el passat 18 de juny.

Comparteix

Icona de pantalla completa