Diari La Veu del País Valencià
La Fiscalia de Navarra recorrerà contra la decisió de deixar ‘La Manada’ en llibertat

La Fiscalia de Navarra ha anunciat aquest divendres que recorrerà contra la interlocutòria que permet que els membres de ‘La Manada’ queden en llibertat provisional. La secció segona de l’Audiència de Navarra va decretar dijous la llibertat provisional per als 5 homes sota una fiança de 6.000 euros. El tribunal va justificar la seua decisió al·legant que està a punt de véncer el termini màxim de dos anys que estableix la llei per a la presó provisional, ja que des del 7 de juliol de 2016 els cinc estaven empresonats.

El 26 d’abril l’Audiència de Navarra va donar a conéixer la decisió de condemnar a nou anys de presó per un delicte continuat d’abús sexual els cinc membres de ‘La Manada’, però els va absoldre del delicte d’agressió sexual i del delicte contra la intimitat per violació grupal. Aquest nou pas judicial implica que el grup de joves quedarà en llibertat provisional en les pròximes hores, una vegada abonen la fiança, fins que la sentència siga ferma.

Aquesta decisió ha tornat a indignar la societat civil que s’ha organitzat a través de les xarxes socials per a protestar contra la imminent posada en llibertat d’aquestos homes. A València ciutat els col·lectius feministes han organitzat una concentració aquest divendres a les 19 hores davant la Delegació de Govern. A Castelló, també a les 19 hores, s’ha cridat a protestar davant la Subdelegació de Govern, a la plaça Maria Agustina.

Comparteix

Icona de pantalla completa