Diari La Veu del País Valencià
Oltra recorda que els migrants de l’Aquarius no s’escapen dels centres d’acollida perquè no estan privats de llibertat

“No estan tancats o internats. La seguretat està per a protegir, no per a privar-los de llibertat.” Així s’ha pronunciat aquest divendres la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en referència a les informacions publicades sobre els 28 menors de l’Aquarius que en la nit de dijous no van tornar al centre d’acollida on estan a Alacant.

La número dos del govern valencià ha explicat que l’actitud d’aquestos menors “és la mateixa que tindria qualsevol adolescent” i més, en un moment en què Alacant es troba en plena festa. “Aquestos xiquets han passat el que nosaltres no som capaços d’imaginar i, per tant, les seues pautes educacionals no són les esperades”, ha afegit. Així mateix, ha volgut deixar clar que tots ells van ser immediatament localitzats i tornats a les seues instal·lacions.

Oltra també ha advertit la premsa que tinga cura a l’hora de publicar determinades informacions respecte a aquesta qüestió perquè “pot posar en perill” la vida d’aquestes persones. “Cada volta que vostés informen que hi ha xiquets que han eixit sense permís, la seua vulnerabilitat augmenta, perquè també es posen a buscar-los altres persones que tenen objectius sinistres. Els posem en el ull de possibles pederastes i altres trames criminals”, ha alertat la també consellera d’Igualtat.

“Lamentable actuació”

L’escapada dels menors del centre d’Acollida d’Alacant no ha passat inadvertida pel Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV). Així, la portaveu adjunta del PPCV, Maria José Català, ha titllat de “lamentable” la gestió de la Generalitat al capdavant d’aquest fet. “És lamentable que la solidaritat i preocupació del Consell amb els menors de l’Aquarius acabara quan el vaixell va arribar a València diumenge passat”, ha manifestat la diputada popular a través d’una nota de premsa.

Segons el parer de Català, “és inacceptable que 28 menors arribats en l’Aquarius isquen d’un centre de menors d’Alacant i no tornen i calga mobilitzar la Policia Nacional i la Guàrdia Civil i que Oltra ho resumisca tot en que la ciutat està de festa i se’ls farà un regany”, ha criticat Català.

“Em resulta incomprensible aquesta decisió judicial”

Preguntada sobre la decisió de l’Audiència de Navarra de decretar la llibertat provisional per a ‘La Manada’, Oltra ha sigut contundent: “Com a ciutadana tinc la mateixa estupefacció i em resulta incomprensible”. Per a la vicepresidenta aquesta notícia “només es pot entendre des d’una falta de formació en perspectiva de gènere” i ha recordat que el 8M ha posat damunt de la taula que “la ciutadania vol uns carrers segurs”.

Comparteix

Icona de pantalla completa