Diari La Veu del País Valencià
Els ajuntaments podran rebre 20.000 euros de la Diputació de València per a comprar dispositius intel·ligents

La Diputació de València ha encetat una nova línia de subvencions per a la compra i instal·lació de dispositius intel·ligents. El programa de subvencions compta amb un pressupost de 250.000 euros i sufragarà entre el 80% i el 100% de cada projecte, amb un màxim de 20.000 euros per cada beneficiari.

El diputat de Modernització i Desenvolupament de l’Administració Electrònica, Ivan Martí, ha assenyalat que aquestes noves ajudes són per a “facilitar que els municipis de tota la província puguen implantar projectes tecnològics que els ajuden a millorar els serveis públics que donen a la ciutadania i que permeten també un estalvi econòmic”.

Els ajuntaments interessats hauran de presentar fins al divendres 20 de juliol un projecte detallat i es comprometran a mantindre la infraestructura durant un període mínim de 5 anys. Cada consistori, a més, podrà decidir en quin àmbit d’actuació prefereix implantar aquesta tecnologia i haurà d’enviar les dades recollides a la plataforma Connecta València de la Diputació. Els àmbits poden ser l’enllumenat públic, el sistema de reg i el d’eficiència energètica, per exemple.

Martí també ha explicat que aquestes ajudes són “un primer pas en la implantació del que hem anomenat el projecte Connecta València, de territori intel·ligent, per a començar amb una sèrie de pobles i amb uns serveis concrets”. “L’estratègia és que en un futur es vaja ampliant el nombre de serveis i de municipis adherits, de manera que puguem compartir experiències i, també, aprofitar-nos dels desenvolupaments que es vagen fent per tal d’assegurar que tots els municipis, a mitjà termini, puguen tindre accés a aquest tipus de serveis”, ha afegit.

La tecnologia intel·ligent de Connecta València

La plataforma Connecta València de la Diputació de València funciona a través de la plataforma Sentilo, una ferramenta de codi obert desenvolupada per l’Ajuntament de Barcelona. Es tracta d’una tecnologia dissenyada per a compartir la informació entre sistemes heterogenis i permet aglutinar informació de diferents fonts.

Amb aquesta tecnologia “es dotarà d’intel·ligència els serveis municipals i es reduirà l’escletxa existent entre les grans ciutats i les més menudes, a més de permetre una millor gestió dels serveis per als ciutadans i aconseguir una gestió unificada a nivell intramunicipal i també intermunicipal”, explica la Diputació. L’estratègia de Connecta València té com a objectiu final la gestió integral de la demarcació.

Comparteix

Icona de pantalla completa