Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència de Navarra deixa en llibertat provisional els membres de ‘La Manada’

La secció segona de l’Audiència de Navarra ha decretat la llibertat provisional per als membres de ‘La Manada’ sota una fiança de 6.000 euros. El tribunal ha pres aquesta decisió quan estava a punt de véncer el termini màxim de dos anys que estableix la llei per a la presó provisional, ja que des del 7 de juliol de 2016 els cinc estaven empresonats.

El 26 d’abril l’Audiència de Navarra va donar a conéixer la decisió de condemnar a nou anys de presó per un delicte continuat d’abús sexual els cinc membres de ‘La Manada’, però els va absoldre del delicte d’agressió sexual i del delicte contra la intimitat per violació grupal. Aquest nou pas judicial implica que el grup de joves quedarà en llibertat provisional en les pròximes hores, fins que la sentència siga ferma.

Aquest dilluns el tribunal va escoltar els arguments de les parts sobre si calia prorrogar la presó provisional o alliberar-los. La defensa dels cinc acusats havia reclamat l’excarceració provisional a l’espera que el cas arribe al Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN), que ha de posicionar-se sobre els recursos que han presentat totes les parts. Les previsions apunten al fet que aquest tribunal abordarà els recursos en setembre o octubre. Tot i això, es preveu que el cas arribe al Tribunal Suprem, atés que les parts han confirmat que esgotaran les vies judicials.

Comparteix

Icona de pantalla completa