Diari La Veu del País Valencià
L’Aula d’Estiu del Centre del Carme fitxa com a professor l’artista japonés de Media Vaca, Taro Miura

L’editorial valenciana Media Vaca se suma enguany a l’Aula d’Estiu del Centre del Carme amb diverses activitats organitzades amb motiu del 20é aniversari. En col·laboració amb l’il·lustrador japonés Taro Miura, prepara una exposició amb el tema de la ‘Identitat infantil’, que arribarà a València cap a final d’any i per al qual Miura ha retratat ja al voltant de 250 xiquets. A més de poder participar en aquesta exposició com un dels models de l’il·lustrador, els alumnes podran treballar junt amb l’artista i els representants de Media Vaca en un taller sobre l’autoretrat.

Entre les activitats, l’Aula d’Estiu muntarà un museu efímer dins del Centre del Carme en què els alumnes participants jugaran el paper d’autèntics crítics d’art, les opinions d’aquestos sobre diverses obres d’art donaran forma a un llibre que edita Media Vaca. La publicació titulada El museu Media Vaca formarà part de la col·lecció Llibres per a xiquets, de la qual fins al moment han aparegut 19 títols. Un dels propòsits d’aquesta publicació, en la qual han participat 31 il·lustradors, és generar curiositat per les obres d’art.

El projecte de Media Vaca per a l’Aula d’Estiu no serà l’única trobada que es produirà a l’entorn de l’escola artística del Centre del Carme. Al llarg de les cinc setmanes que dura l’Aula d’Estiu, els participants rebran la visita de diversos artistes visuals, com ara Alejandro Mañas o Fermín Jiménez Landa, l’obra dels quals forma part de l’exposició d’art contemporani de la Generalitat Valenciana, que alberga el Centre del Carme fins a setembre.

L’Aula d’Estiu 2018, que ha dirigit Pinta València, arriba plena de jocs creatius, tallers artístics experiencials, visites d’artistes i recorreguts culturals per la ciutat. Un programa lúdic i artístic especialment dissenyat per a participants d’entre 6 i 12 anys on fomentar el treball en equip, despertar la creativitat, potenciar l’esperit crític i gaudir jugant en un entorn immillorable durant els matins d’estiu.

El Consorci de Museus llança per tercer any consecutiu l’Aula d’Estiu, una escola artística per als més menuts. / TATO MIURA

En l’Aula d’Estiu es vinculen tres eixos principals: ciutat, pintura i cultura contemporània, de manera dinàmica, divertida, participativa i amb alguna que una altra sorpresa.

El director de Pinta València, Ismael Teira, ha explicat que “pintarem murals, farem treballs pictòrics sobre materials inusuals, inspirant-nos en les obres d’art que coneixem i gaudim les nostres visites a les sales del Centre del Carme i a altres museus de la ciutat. Ens ho passarem genial explorant tots els cantons del museu, des dels patis a l’aire lliure fins a altres espais més amagats. També ens visitaran artistes, amb els qui podrem parlar en persona i jugaran amb nosaltres creant obres d’art col·lectives”.

Aula d’Estiu

Després de l’èxit de les edicions passades, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana llança per tercer any consecutiu l’Aula d’Estiu, una escola artística per als més menuts, basada en el joc com a eina d’aprenentatge i on els participants poden desenvolupar la sensibilitat artística en un espai privilegiat, com són els museus i els centres d’art valencians.

L’Aula d’Estiu del Centre del Carme obrirà les portes del 25 de juny al 27 de juliol. El període de matrícula està obert i encara queden algunes places lliures.

Comparteix

Icona de pantalla completa