Diari La Veu del País Valencià
Puig comprén les dificultats de Sánchez, però li demana un canvi de finançament a curt termini

El president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, ha expressat el seu convenciment que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “buscarà fórmules per a superar” l’infrafinançament que pateix el País Valencià.

Així ho ha afirmat el cap del Consell a Elx, on ha participat en un desdejuni organitzat pel diari Información amb el títol ‘Elx sostenible’, on ha insistit que Sánchez coneix de primera mà aquest problema.

Segons Puig, “el canvi del sistema és fonamental per a garantir que s’anul·len les retallades del PP durant molts anys i és fonamental per a mantindre l’estat del benestar” i superar la “desigualtat profunda entre ciutadans” de diferents parts de l’Estat, que ha xifrat de fins al 30%.

Per això, ha demanat “actuar a curt termini” per a un “irrenunciable canvi de model de finançament esgotat des de 2014”.

“Entenc les dificultats, les comprenc i sé que el president del govern sap de l’infrafinançament de la Comunitat Valenciana. I sé i estic convençut que buscarà fórmules per a aconseguir superar la situació”, ha reiterat.

Comparteix

Icona de pantalla completa