Diari La Veu del País Valencià
Bonig no es mulla amb els candidats a presidir el PP i garanteix la neutralitat de l’aparell

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha avançat que la direcció valenciana del partit es mantindrà “neutral, almenys en la primera volta” de la carrera per la successió de Mariano Rajoy com a president del PP “perquè siguen els militants els que decidisquen”. “Si donem participació a la gent, donem participació a la gent; en això consisteixen els nous temps i el nou PP”, ha ressaltat.

En declaracions als mitjans, Bonig ha mostrat el seu respecte “cap a tots els candidats” i ha demanat que, “per responsabilitat, hi haja un debat d’idees i projectes, no de persones”. “Vénen nous temps i això és positiu. Espere que tothom estiga a l’altura del que signifiquen aquestes sigles”, ha assenyalat, per a agregar que, encara que tothom té dret a participar en el procés, demana “una miqueta de responsabilitat i de serietat a tothom”.

Sobre les preferències de la direcció valenciana ha assegurat que mantindrà una “neutralitat total i absoluta almenys durant la primera volta” perquè “és un procés participatiu i no han de dir els dirigents a qui cal votar” sinó que “les bases lliurement decidiran”.

“Si donem llibertat, donem llibertat a la gent. Jo confie plenament en la capacitat, en la responsabilitat, dels militants del PP”, ha dit, per a afegir que una vegada es vegen els projectes polítics pot ser que algun d’ells li agrade més que un altre.

En tot cas, ha assenyalat que està “oberta” a acollir tots els candidats que vulguen acudir “amb total objectivitat i imparcialitat i respectant les regles, perquè cal ser molt escrupolosos”, com ho van ser en el congrés autonòmic, “que va acabar impugnat” precisament per José Luis Bayo, qui ara opta a la presidència del PP.

Comparteix

Icona de pantalla completa