La justícia dóna la raó a Godella i avala la decisió de no autoritzar festejos taurins

Ciutadans i la penya taurina La Cuna de Godella van recórrer contra l'acord plenari assolit en juliol de 2016
/ València
20 juny 2018 01:00h
Una iniciativa popular amb 1.700 firmes demanava que no s\'autoritzaren els actes festius amb bous a Godella.

Dues sentències donen la raó a l'Ajuntament de Godella i avalen l'acord de no autoritzar les festes taurines. Així ho ha comunicat el consistori en un comunicat, on s'informa que la justícia ha desestimat els recursos contenciosos-administratius presentats per la penya taurina La Cuna de Godella i pel grup municipal Ciutadans en referència a l'acord plenari assolit el 19 de juliol de 2016 per a no prestar la conformitat a la celebració de les festes taurines en la localitat.

Amb aquestes sentències també s'avala la resolució d'alcaldia posterior per la qual es va desestimar la sol·licitud que van fer les penyes taurines demanant l'autorització dels festejos i l'ocupació de la via publica. Aquesta resolució d'alcaldia estava emparada en la delegació de competències que l'administració valenciana va fer als ajuntaments perquè decidiren per ells mateixos si autoritzaven o no aquest tipus d'actes festius.

Cal recordar que la no autorització dels actes festius amb bous al poble estava motivada per una iniciativa ciutadana popular amb 1.700 firmes del veïnat que es va presentar basant-se en la carta de participació ciutadana.

next