Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència d’Alacant condemna a 20 anys de presó un home que va escanyar i emparedar l’esposa

L’Audiència d’Alacant ha condemnat a 20 anys i un dia de presó per assassinat, amb els agreujants de traïdoria i parentiu, l’acusat d’escanyar la seua esposa i emparedar el cadàver en la cambra de comptadors de l’edifici on residien a Torrevella (el Baix Segura) en 2016.

La sentència, amb data d’aquest dilluns i a què ha tingut accés Europa Press, dicta en aplicació del veredicte d’un jurat popular que el va trobar culpable. La resolució recull que l’acusat va obrar amb ànim de matar, segons es desprén de l’autòpsia, de la declaració dels perits durant el judici i de la defensa.

A més, s’estima que la circumstància de traïdoria concorre “amb absència de tot dubte raonable”, tal com van sol·licitar la Fiscalia i les acusacions particulars, que exercien la mare de la dona i la Generalitat, per tractar-se d’un delicte de violència contra la dona, com a “circumstància qualificadora de l’assassinat”.

Segons la doctrina, “l’atac realitzat va ser sorprenent i sobtat per a la víctima, aprofitant que ella tenia una estructura molt inferior a la del condemnat, impedint tota possibilitat de fugida”.

Privació de custòdia i 10 anys d’allunyament dels fills

La matinada del 13 de juny de 2016, l’acusat i la víctima van iniciar una discussió durant la qual l’home va acorralar la seua dona en la terrassa de l’habitatge que tots dos compartien, impedint-li qualsevol possibilitat de fugida o “reacció defensiva” i escanyant-la fins a produir-li la mort per “asfíxia mecànica”.

Posteriorment, “amb la finalitat de no ser descobert”, va baixar a la cambra de comptadors de l’edifici on residia la parella, la va emparedar i la va cobrir amb ciment i rajola. El cos de la víctima va ser trobat el 17 d’agost de 2016, després d’haver sigut denunciada la desaparició a mitjan juny per una amiga.

Durant l’últim any de convivència, segons es relata en la sentència, la parella discutia freqüentment i la dona assassinada vivia amb por cap a l’acusat, fins al punt que va pensar marxar a Xile amb els seus fills perquè la situació era insostenible.

Segons l’acta emesa pel jurat popular, la magistrada indica que en els fets en què han concorregut les circumstàncies agreujants de traïdoria i parentiu, s’imposa, a més, la privació de la pàtria potestat respecte dels seus dos fills i 10 anys d’allunyament a més de 500 metres del domicili, treball, col·legi o qualsevol lloc en què es troben els seus fills i la seua sogra. A més, l’acusat haurà d’indemnitzar la mare de la seua exdona amb 100.000 euros i els seus dos fills amb 150.000 euros per a cadascun d’ells.

Comparteix

Icona de pantalla completa