Diari La Veu del País Valencià
Sanitat immobilitza a Bocairent 15.000 pernils i a Alzira, 100 tones de productes carnis

La Conselleria de Sanitat, a través de la direcció general de Salut Pública, ha immobilitzat vora cent tones de productes carnis, en la seua majoria pernils, emmagatzemats a l’interior de dues naus pertanyents a una empresa il·legal situada al municipi d’Alzira (la Ribera Alta) i ha decretat el cessament immediat de l’activitat.

Aquest dimarts s’ha donat l’avís d’alerta alimentària a l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), dependent del Ministeri de Sanitat. L’actuació s’està duent a terme de manera conjunta amb la Guàrdia Civil perquè es tracta d’una activitat il·legal i no compleix cap requisit sanitari, segons la Generalitat.

Dijous passat, inspectors del departament de salut de la Ribera, acompanyats de dos agents de la Policia Local d’Alzira, van dur a terme la inspecció, davant la sospita d’una possible activitat il·legal d’indústria càrnia. Els inspectors van detectar que l’establiment manca d’autorització sanitària i no està inscrit en el Registre General Sanitari d’indústries i establiments alimentaris.

Davant aquesta situació il·legal, “la falta de traçabilitat és completa i encara no és possible determinar amb exactitud l’origen i la destinació dels productes, ara immobilitzats”, afegeix la mateixa font. Per tot açò es va decidir immobilitzar tots els productes emmagatzemats i posar a la disposició de la Guàrdia Civil totes les dades disponibles sobre aquestes actuacions.

L’operació policial s’ha seguit desenvolupant al llarg del cap de setmana, ja que la citada empresa té vinculació amb altres magatzems del País Valencià i d’altres territoris de l’Estat.

Des de la direcció general de Salut Pública informen que un altre inspector, acompanyat de dos agents de la Guàrdia Civil, ha procedit aquest dilluns a la immobilització cautelar de tota la mercaderia emmagatzemada en les instal·lacions de la mateixa empresa a Bocairent (la Vall d’Albaida) també freturoses de registre i en les quals s’estima que hi havia 15.000 pernils i 160 caixes de cartó que contenen a la vegada de 140 a 180 peces de pernil i paleta curada.

Comparteix

Icona de pantalla completa