Diari La Veu del País Valencià
Petrer canvia el nom de l’avinguda Infanta Cristina per la condemna del cas Nóos

L’Ajuntament de Petrer (Vinalopó Mitjà) ha decidit substituir l’avinguda Infanta Cristina per avinguda President Adolfo Suárez, després de l’ingrés a la presó aquest mateix dilluns del seu marit Iñaki Urdangarin al centre penitenciari de Brieva (Àvila).

El consistori ha explicat que va ser a l’octubre de 2017 quan el Consell Municipal de Cultura va aprovar eliminar de la llista de carrers el nom de la germana del rei Felipe VI. La decisió es va adoptar a proposta de Sí Podemos, després que Cristina de Borbó fóra condemnada per responsabilitat civil en el cas Nóos. De fet, la Sala penal del Tribunal Suprem ha confirmat la responsabilitat a títol lucratiu de la germana del rei Felip VI pel cas Nóos, però redueix la quantia de 265.088 euros fixada inicialment per l’Audiència de Palma fins als 136.950 euros en eliminar la seua responsabilitat civil dels delictes contra la Hisenda Pública pels quals va ser condemnat el seu marit Iñaki Urdangarín.

No obstant això, els 128.000 euros rebaixats hauran de ser pagats pel seu marit, ja que el matrimoni ha d’abonar aquesta indemnització de forma conjunta i solidàriament. El Tribunal Suprem també ha rebaixat en cinc mesos –fins als cinc anys i 10 mesos– la condemna inicial pel cas Nóos per al marit de la Infanta.

L’exduc havia sigut penat amb sis anys i tres mesos de presó per l’Audiència de Palma per diversos delictes relacionats amb l’activitat de la citada entitat sense ànim de lucre.

Comparteix

Icona de pantalla completa