Diari La Veu del País Valencià
Barceló assegura que l’estat de salut dels migrants o és alarmant i que sols 10 d’ells han necessitat ingrés hospitalari

Vint-i-quatre hores després de l’arribada dels migrants –distribuïts en els vaixells de l’Aquarius, Dattilo i Orione–, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha donat compte de la situació en què es troben aquestes persones. A hores d’ara, hi ha únicament 10 persones ingressades en cinc hospitals de la ciutat de València: l’Hospital General, el Clínic, La Fe, el Doctor Peset i l’Arnau de Vilanova. La nova titular de Sanitat ha assegurat que no hi ha cap persona “en situació de risc” i que, per tant, la situació “no és alarmant”. A més, ha indicat que s’espera que en les pròximes hores algunes d’elles reben l’alta mèdica.

Barceló ha explicat que dels 630 migrants, 226 persones van passar amb algun tipus de patologia com ara deshidratació, cremades i febra. D’aquestes persones, 122 van ser traslladades als centres hospitalaris valencians però finalment sols deu persones necessitaven ingrés hospitalari per problemes respiratoris i metabòlics. Barceló no ha volgut detallar quines patologies presenten les persones ingressades per a “preservar la seua intimitat”.

Pel que fa a la resta de persones, Barceló ha indicat que van ser traslladades als diferentes centres d’acollida i que també se’ls atorgarà una targeta sanitària per tal que puguen rebre atenció mèdica quan ho necessiten. “Ahir sols li la vam proporcionar a les persones que presentaven algun quadre clínic i per a agilitzar el procediment. Però, la resta de persones sanes també rebran la targeta”, ha afegit la successora de Carmen Montón.

Així mateix, ha posat de manifest l’actitud dels migrants, atés que “el seu bon civisme i comportament” van facilitar la tasca dels sanitaris i de la resta del personal. “Hem donat una lliçó. És admirable la gran solidaritat i el calor humà que ahir tot l’equip va prestar a aquestes persones”, ha celebrat Barceló.

Comparteix

Icona de pantalla completa