Diari La Veu del País Valencià
Baldoví preguntarà a Sánchez sobre l’infrafinançament en l’estrena del president al Congrés

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’estrenarà com a interpel·lat al Congrés dimecres que ve, quan tindrà lloc la primera sessió de control al seu Executiu, i ho farà responent preguntes formulades pel PP, Units Podemos i Compromís sobre “uns pactes” amb els independentistes catalans i bascos, els permisos parentals i el finançament del País Valencià.

La pregunta sobre finançament arribarà de la mà del portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, qui demanarà a Sánchez que done compte dels compromisos que pensa adquirir l’Executiu a curt i mig termini per a solucionar “el greu problema de l’infrafinançament que pateixen els valencians”.

Un assumpte, recorda Baldoví, que el líder dels socialistes es va comprometre a remeiar durant les seues intervencions en la moció de censura que va encapçalar contra Mariano Rajoy, precisament en resposta a les reivindicacions de Compromís.

A més, el portaveu parlamentari del PP, Rafael Hernando, pretendrà que Sánchez aclarisca al Congrés “els deutes adquirits amb els partits que van donar suport” a la moció de censura que el va portar a la Moncloa el passat 1 de juny.

“Quins són els compromisos que vosté ha adquirit amb els diferents grups polítics que l’han portat a la Presidència del govern [espanyol]?”, resa textualment la pregunta registrada per Hernando per a la primera sessió amb el nou govern estatal en el banc blau.

Primera exigència d’Iglesias a Sánchez

Per la seua banda, el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, cerca que el cap de l’Executiu desvetle si està o no disposat al fet que el seu govern impulse permisos de maternitat i paternitat “iguals, intransferibles i remunerats al cent per cent”.

Precisament aquest és un dels dos temes que el partit morat ha marcat com a exigències més urgents a l’Executiu socialista, al costat de l’actualització de les pensions d’acord amb l’Índex de Preus al Consum (IPC).

Comparteix

Icona de pantalla completa