Diari La Veu del País Valencià
Oltra, en contra d’expulsar o enviar als CIE els migrants de l’Aquarius: A aquestes persones les ha cridat el govern d’Espanya

L’arribada del vaixell Aquarius al Port de València –previsiblement aquest dissabte– ha generat un embolic entorn al futur dels més de 600 migrants que viatgen a bord. Aquest divendres la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha manifestat en diverses ocasions que “aquestes persones les ha cridat el govern d’Espanya” i que, per tant, no és “una qüestió d’estrangeria” sinó “de raons humanitàries”. D’aquesta manera, Oltra ha contradit les declaracions que va realitzar aquest dijous la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, qui va reconéixer que algunes d’estes persones podrien acabar en Centres d’Internament Estrangers (CIE), en aplicació de la llei d’estrangeria.

“En este cas no estem parlant d’un vaixell que arriba a este país, sinó que és un vaixell que ve al Port de València perquè hi ha hagut una intervenció política de les institucions espanyoles perquè es done ajuda humanitària quan diversos països li havien tancat els ports”, ha afegit la també consellera d’Igualtat.

Carregant el vídeo…

Així mateix, Oltra ha recordat que no és competència del govern valencià “decidir on acabaran aquestes persones”, però ha assegurat que la postura del Consell seguirà les diverses resolucions aprovades per les Corts. Entre les quals es troben que “cap persona menor d’edat pot acabar en un CIE” i ha afegit “els CIE no són compatibles amb la protecció de drets humans”.

La vicepresidenta i consellera, que va presidir la comissió mixta de dimarts, ha assegurat que es va parlar de les diverses solucions administratives per als migrants i que “una d’elles era acollir-se al pla d’asil i d’emergència”. “En aquest cas es donen totes les característiques de la situació d’emergència. Aquestes persones podran manifestar la seua voluntat d’acollir-se al pla d’asil”, ha puntualitzat Oltra.

Comparteix

Icona de pantalla completa