Diari La Veu del País Valencià
Costa confessa al jutge que un directiu d’una empresa constructora del circuit va donar 150.000 euros al PPCV

L’exsecretari general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Ricardo Costa, va confirmar aquest dijous davant la jutge de València que instrueix una peça sobre la Fórmula 1, que l’exdirector de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) José Mayor Oreja –germà de l’exministre popular Jaime Mayor Oreja– va donar 150.000 euros en 2008 a la seua formació.

El germà de l’exministre va ser acomiadat en 2013 de FCC, empresa de la qual era directiu, després que el seu nom apareguera en els papers de Bárcenas, associat a dos pagaments en 2008 que ascendien a 165.000 euros.

Segons han indicat a EFE fonts presents en la declaració de Costa davant la titular del jutjat d’instrucció número 17 de València, eixos 150.000 euros van ser entregats en bitllets de 500 euros i van finançar la campanya del PP de 2008, en la qual Mariano Rajoy era el candidat a la presidència del govern espanyol.

Costa va estar declarant com a testimoni durant dues hores i mitja en la Ciutat de la Justícia de València, on va ratificar les seues declaracions prèvies davant la Fiscalia Anticorrupció segons les quals dues empreses que van participar en la construcció del circuit de Fórmula 1 a València van donar diners al PPCV.

L’altra empresa citada per Costa és Hormigones Martínez que va realitzar obres en el circuit urbà on es celebraria el gran premi de la Fórmula 1 els anys 2007 i 2008.

Aquest dijous van declarar també, en qualitat d’investigats però, l’exvicepresident del govern valencià Vicente Rambla, l’exvicesecretari general del PPCV David Serra i l’expresident de la Generalitat Francisco Camps, qui va eixir ja de matinada de la Ciutat de la Justícia.

Aquest procediment judicial està obert per les adjudicacions realitzades en 2007 i 2008 per part del Gestor de Transportes i Puertos (GTP), empresa pública de la Generalitat, per a les obres del circuit que va acollir el Gran Premi de Fórmula 1 a València.

Comparteix

Icona de pantalla completa