Diari La Veu del País Valencià
Educació recorda que es paga als interins els mesos d’estiu des de fa tres anys per determinació política

La Conselleria d’Educació ha recordat aquest dijous que l’administració valenciana paga el personal docent interí valencià durant les vacances d’estiu des del curs 2015-2016. Amb aquesta decisió, presa “per determinació política”, la conselleria es va avançar a la sentència del Tribunal Suprem que es va fer pública aquest dimecres i que prohibeix acomiadar els interins en juny i tornar-los a contractar en setembre, sense que reben nòmina eixos mesos.

La sentència del Tribunal Suprem fa referència a un acord que es va prendre per part del Govern de Múrcia de no pagar aquestos mesos al personal interí, tal com feia també l’antic govern valencià del PP.

El govern del Botànic va prendre la determinació d’efectuar el pagament de les nòmines de juliol i agost al personal docent interí que ocupa vacants per a tot el curs escolar. Són els interins als quals se’ls assignen vacants en juliol, agost, setembre, octubre, novembre i desembre.

“Per tant –indiquen des d’Educació–, la determinació que es va prendre per part del departament dirigit pel conseller Marzà va millorar les condicions laborals del personal interí valencià fa tres cursos i va més enllà de la sentència del Tribunal Suprem”. Així, el que marca la interlocutòria del Tribunal Suprem és que es paguen les nòmines del personal interí a qui s’assignen vacants només en setembre per a tot el curs, mentre que al sistema educatiu valencià es paguen els mesos de juliol i agost a tot el personal interí que treballa durant tot el curs i que s’incorpora no només en setembre, sinó també en octubre, novembre i desembre”.

Comparteix

Icona de pantalla completa