Diari La Veu del País Valencià
Bicorp rellança les visites guiades a les Coves de l’Aranya

Bicorp / València

La jove empresa valenciana Arq&Volta Patrimoni i Societat, dedicada a la difusió del patrimoni cultural, especialment l’arqueològic, ha signat un acord de col·laboració amb l’Ajuntament de Bicorp per a la realització de visites guiades al jaciment d’art rupestre de les Coves de l’Aranya, a Bicorp.

La visita contextualitza el jaciment en el seu entorn geogràfic i cultural, però sobretot,“emfatitza la importància del conjunt pictòric, aturant-se en les principals expressions gràfiques esquemàtiques i llevantines”.

Amb aquest acord es pretén rellançar les visites al jaciment i al Centre d’Interpretació del Patrimoni, l’EcoMuseu de Bicorp.

Les Coves de l’Aranya, al municipi valencià de Bicorp, són Patrimoni de la Humanitat des de 1998 i un dels jaciments més importants de l’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani. És tracta d’un jaciment pioner per als estudis d’art rupestre peninsular i clau per a la comprensió de l’art llevantí i la seua cronologia, és a dia de hui fonamental en l’estudi del Neolític valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa