Diari La Veu del País Valencià
Podem i el PP exigeixen la dimissió de Màxim Huerta pel frau fiscal

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha exigit aquest dimecres la dimissió o destitució del ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, si s’ha acreditat que va tindre “voluntat de defraudar a Hisenda” i ha avisat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que seria “raonable” demanar la seua reprovació si no el destitueix.

“Seria raonable. Un ministre que ha defraudat Hisenda no ha de ser ministre i crec que seria enormement trist que el govern de Pedro Sánchez haguera de conviure amb ministres reprovats com els del PP”, ha advertit Iglesias en declaracions als periodistes al Congrés dels Diputats.

El secretari general de Podem ha dit que té la seguretat que Sánchez és “conscient que el seu govern és el resultat d’una moció de censura contra la corrupció” i que “no es pot permetre” tindre ministres reprovats, per la qual cosa espera que Huerta “rectifique” i anuncie la seua dimissió.

El PP també ha instat Huerta a donar explicacions o dimitir. “Són les nou del matí i el ministre de Cultura i Esport, condemnat per defraudar a Hisenda, ni ha donat explicacions ni ha dimitit. Amb quina autoritat aquest govern exigirà als espanyols que paguen els seus impostos?”, ha dit el coordinador general, Fernando Martínez-Maíllo, en un missatge en Twitter.

Comparteix

Icona de pantalla completa