Diari La Veu del País Valencià
Una campanya de la Unió de Llauradors repartirà fruites i hortalisses a l’alumnat de més de 675 escoles

‘A menjar sa!’ és el lema d’una campanya que fomenta el consum de fruites i hortalisses entre l’alumnat d’educació infantil i primària dels centres escolars valencians. Aquesta campanya està desenvolupada per l’Institut Valencià d’Investigació Agroambiental (IVIFA), una fundació creada per la Unió de Llauradors.

Les accions estan adreçades a l’alumnat d’aquells centres escolars que han sol·licitat expressament participar en el programa. Així, més de 675 col·legis i més de 168.000 alumnes es veuran beneficiats.

L’objectiu principal és el foment del consum de fruites i hortalisses en l’alumnat d’edats primerenques, així com millorar els seus hàbits cap al consum de productes més saludables i, al mateix temps, conscienciar els menors de la importància de consumir productes locals i produïts mitjançant fórmules mediambientalment sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. També es pretén implicar els responsables dels menors i els educadors.

Alhora que es repartiran fruites i hortalisses de temporada, amb especial atenció en el producte ecològic, de qualitat i de proximitat, es duran a terme múltiples activitats complementàries. Entre aquestes activitats es troba el lliurament de díptics informatius sobre la campanya amb la inclusió d’un calendari de productes de temporada per a treballar en les aules, un vocabulari de les fruites i hortalisses amb el seu nom en castellà, valencià i anglés, contes sobre la importància de consumir productes de proximitat i la importància de l’agroecologia, retallables amb fruites i hortalisses de temporada i jocs perquè els menors puguen reconéixer-les de forma més fàcil, així com la impartició de 600 tallers relacionats amb la temporalitat de les fruites i hortalisses valencianes.

El programa està finançat amb fons públics provinents de la Unió Europea; del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, i de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Comparteix

Icona de pantalla completa