Diari La Veu del País Valencià
Les entitats i les associacions celebren l’arribada de l’Aquarius i es preparen per a l’acollida

La vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, ha confirmat aquest dimarts que els immigrants a bord de l’Aquarius seran repartits en tres vaixells i que Creu Roja ja té preparat el seu primer acolliment al port de València.

Les 629 persones que viatgen al vaixell es troben en una situació “límit”: entre ells hi ha més de 120 xiquets i dones embarassades, estan “amuntegats” i tenen aliments per a 24 hores, ha assenyalat Oltra en declaracions a la Cadena SER.

La també consellera d’Igualtat ha explicat que Creu Roja s’encarregarà, donada la seua àmplia experiència, del dispositiu de l’acolliment durant les primeres hores i els primers dies dels immigrants i que ja estan preparats els llits i els aliments necessaris per a quan desembarquen al Port de València.

Ha precisat, a més, que han demanat tindre una “radiografia” dels perfils d’aquestes persones per a saber abans que arriben a València la seua situació mèdica o les edats dels xiquets, amb l’objectiu de poder preparar millor els dispositius per a atendre’ls.

Així mateix, el delegat del govern, Juan Carlos Moragues, ha convocat per al matí d’aquest dimecres una reunió i així ultimar i coordinar el dispositiu d’arribada al port de València de les persones que es troben en el buc Aquarius.

El delegat del govern, Juan Carlos Moragues, presidirà aquesta reunió a la qual estan convocats la Policia Nacional, Guàrdia Civil, Autoritat Portuària, Capità Marítim, Ajuntament de València, Generalitat, Creu Roja, el Centre d’Acolliment de Refugiats de Mislata i els responsables d’àrees dependents de la Delegació de Govern.

“Gran solidaritat de les administracions, ciutadans i entitats”

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat aquest dimarts “la gran solidaritat manifestada” per administracions autonòmiques i locals, per associacions i entitats i per ciutadans pel fet de rebre i atendre els refugiats procedents del vaixell Aquarius, que navega amb més de 600 immigrants i refugiats rescatats al mar Mediterrani i que atracarà en la capital valenciana després de la negativa d’Itàlia al fet que ho fara en algun dels seus ports.

Així mateix, Ribó ha reiterat la seua satisfacció després que el govern espanyol haja canviat d’opinió i permeta que passatgers com els de l’Aquarius arriben al port de València per a ser atesos. “La primavera ja ha arribat al govern de l’Estat. M’alegre moltíssim i ho celebre moltíssim”, ha manifestat l’alcalde.

“Em sembla molt important aquest tema. Açò ja ho vam intentar fa quasi tres anys amb el cas Aylán. No va ser possible perquè el PP es va negar. Hi havia una oferta per part de l’Ajuntament i de la Generalitat perquè un vaixell de Baleària anara a buscar-los però no va ser possible”, ha explicat l’alcalde i ha afegit que “ara és possible”.

Comparteix

Icona de pantalla completa