Diari La Veu del País Valencià
Puig sosté que la sentència de la Gürtel demostra que el PPCV anava dopat a les eleccions

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dilluns que la sentència del cas Gürtel confirma que el PPCV “anava dopat a les eleccions” i ha demanat que “s’assumisquen responsabilitats polítiques”. Puig ha fet aquestes declaracions als mitjans abans de l’esmorzar en el Club Siglo XXI.

El cap del Consell ha subratllat “la tristesa” que li suposa que el País Valencià s’associe a la corrupció però també “l’alegria” perquè “açò mai més torne a passar”.

Puig ha insistit que el PP haurà de substanciar les seues responsabilitats i ha recordat que durant molt de temps es va dir que era cosa “de quatre vestits” i que “açò era un invent de jutges, periodistes i policia”. Així mateix, ha assenyalat que finalment ha quedat clar que “el PP va estar adossat a la corrupció i va guanyar eleccions de manera irregular”.

També el secretari d’Organització del PSPV, José Muñoz, s’ha pronunciat respecte aquest assumpte. Muñoz ha considerat que la sentència sobre la branca valenciana de la Gürtel demostra que es va crear un règim polític “sustentat per la corrupció d’un PP que mai va pensar en els interessos dels valencians sinó en el particular de les persones que formaven part de la pròpia organització”.

“Saquejaven fons públics per a perpetuar-se mentre retallaven drets”

Per a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, aquesta sentència posa de manifest que el PPCV “saquejava els fons públics per a perpetuar-se mentre retallaven drets”.

Oltra ha assenyalat que “queda acreditat que el PPCV durant les campanyes de les eleccions autonòmiques de 2007 i de les generals de 2008 es va finançar de manera il·legal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa