Diari La Veu del País Valencià
El govern espanyol accepta l’oferiment de València per a acollir els més de 600 immigrants del vaixell Aquarius

El govern espanyol ha acceptat aquest dilluns que el vaixell Aquarius, en què viatgen més de 600 immigrants, puga atracar al Port de València. L’executiu de Pedro Sánchez ha respost així a la petició de l’alcalde de València, Joan Ribó, que ha oferit aquest dilluns València perquè el buc Aquarius, l’embarcació a què Malta o Itàlia han tancat la porta, puga atracar a València.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha donat instruccions perquè l’estat espanyol aculla el vaixell Aquarius, en el qual es troben més de 600 persones abandonades a la seua sort en el Mediterrani, segons ha informat el Palau de la Moncloa. La destinació d’aquest vaixell serà el port de València, prèvia coordinació amb la Generalitat valenciana.

Al seu interior hi ha 629 persones rescatades per Médicos Sin Fronteras i SOS Mediterranée, entre les quals hi ha dones embarassades i xiquets xicotets, fins i tot un acabat de nàixer. En aquest sentit, Ribó ha destacat el paper de València com a ciutat refugi que no vol abandonar a la seua sort eixes persones.

El primer edil ha afegit que les ciutats refugi no volen comportar-se “com s’estan comportant determinats països”, alhora que ha destacat que “l’ONU ha demanat que es deixe atracar aquests vaixells”. “Pensem que és una situació que hem de resoldre. La nostra voluntat és treballar en aquesta direcció”, ha repetit.

Comparteix

Icona de pantalla completa