Diari La Veu del País Valencià
Ribó ofereix València per a rebre el vaixell amb 600 immigrants a què Itàlia tanca les portes

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha oferit aquest dilluns que València siga la ciutat on el buc Aquarius, l’embarcació que navega amb més de 600 immigrants i refugiats rescatats per Médicos Sin Fronteras (MSF) i SOS Mediterranée, puga atracar. Ribó ha lamentat que països com Malta o Itàlia no li hagen permés a aquesta embarcació atracar.

El primer edil ha recordat la condició de València com a “ciutat refugi” i ha considerat “absolutament inhumà que es deixe un vaixell a la deriva en aquesta situació”. Per això, ha assegurat que “mourà tots els dispositius perquè, si no hi ha una altra possibilitat, València siga el lloc d’atracament” d’aquest buc.

El responsable municipal ha agregat que ja ha comentat aquesta proposta a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra. “València té port i, per tant, farem les gestions perquè siga el que ha pretés ser sempre i no se li va permetre en el seu moment: ser una ciutat refugi”, ha subratllat.

Joan Ribó ha assenyalat que València, “junt a de totes les ciutats refugi, no vol permetre tindre una altra tragèdia com la de Aylán”. Ha recordat així al xiquet refugiat que va ser localitzat mort fa uns mesos en les platges de Turquia. Per això considera “fonamental” l’atenció als ocupants del Aquarius en “un moment en el qual els governs i les posicions d’extrema dreta que s’estan manifestant a Itàlia” contribueixen a deixar “abandonats a la seua sort a 629 refugiats”.

L’alcalde ha ressaltat que hi ha “130 xiquets, un nascut aquesta nit”, a l’Aquarius, al mateix temps que ha opinat que és “absolutament inhumà que es deixe un vaixell a la deriva en aquesta situació”.

Preguntat per si s’ha posat en contacte amb el govern espanyol per a traslladar-li l’oferiment de València a acollir l’Aquarius, Joan Ribó ha respost que, “per descomptat, es parlarà” amb l’executiu de Pedro Sánchez, encara que ha matisat que aquesta és una qüestió que “correspon a la Generalitat”. Així mateix, ha apuntat que el permís perquè el buc atraque a València depén “de l’Estat”.

“Ací vam tindre problemes l’última vegada. Cal buscar solucions”, ha agregat Ribó, que ha insistit en la seua decisió d'”arbitrar les mesures” per a poder acollir als més de 600 refugiats que viatgen a l’Aquarius.

El primer edil ha afegit que les ciutats refugi no volen comportar-se “com s’estan comportant determinats països”, alhora que ha destacat que “l’ONU ha demanat que es deixe atracar aquests vaixells”. “Pensem que és una situació que hem de resoldre. La nostra voluntat és treballar en aquesta direcció”, ha repetit.

Comparteix

Icona de pantalla completa