Diari La Veu del País Valencià
El PSPV dissenya una campanya per a posar en valor la gestió del Botànic amb la mirada posada en les eleccions de 2019

La legislatura s’està esgotant i el PSPV vol que la societat valenciana es quede amb “els bons resultats” que s’han aconseguit en aquestos darrers tres anys i, així, eixir enfortits per a les pròximes eleccions valencianes. Així ho han assegurat aquest dilluns en una roda de premsa el portaveu de la formació, Jorge Rodríguez, i el secretari d’Organització, José Muñoz. “Els socialistes som gent de paraula, hem complit amb allò a què ens vam comprometre. Hui és una realitat que a la Comunitat hi ha hagut una reparació dels drets i una recuperació econòmica”, ha explicat Rodríguez.

D’aquesta manera, els socialistes valencians comencen la seua particular campanya electoral posant en valor les mesures desenvolupades pel Botànic; això sí, desmarcats del seu soci de govern, Compromís. “És legítim tant per a Compromís com per a nosaltres poder explicar en diferents municipis la gestió que hem fet en aquestos tres anys”, ha afegit el també alcalde d’Ontinyent.

Implicació amb la igualtat

Per a Rodríguez, la implicació del PSPV amb la igualtat era una prioritat que l’ha portat endavant des de la seua arribada a la Generalitat. Així, ha recordat que l’actual govern valencià és el primer executiu paritari de la història i també ha volgut posar l’accent en el desenvolupament de diferents mesures, com ara el Pacte contra la violència masclista.

Universalització de la gratuïtat de l’educació i la sanitat

Pel que fa a matèries com l’educació i la sanitat, Rodríguez s’ha mostrat molt satisfet de les polítiques que s’han implantant. El també president de la Diputació de València ha indicat que en l’àmbit educatiu no sols s’està treballant per a reduir els barracons sinó que, a més, “s’ha anant més enllà” perquè la qualitat de l’ensenyament siga més alt. “S’ha augmentat la plantilla del professorat i això ha permés reduir les ràtios. Per al proper curs escolar s’oferiran 13.000 places públiques més.”

Quant a la sanitat, les grans victòries per a Rodríguez han sigut la reversió de l’hospital de La Ribera d’Alzira i l’eliminació del copagament: “Actualment, 1.700.000 de persones ja no paguen pels seus medicaments a la Comunitat. Hem pogut acabar amb la marginació que hi havia abans a la sanitat”.

“Situació immillorable”

Muñoz ha titllat de “situació immillorable” el moment pel qual està passant la seua formació no sols per les mesures engegades al País Valencià, sinó també pels últims esdeveniments viscuts a l’àmbit estatal on l’arribada de Pedro Sánchez “ja s’està notant en les últimes enquestes publicades”. El també diputat Muñoz ha celebrat el canvi en les enquestes, atés que situen el PSOE com a primera força política a Espanya, una notícia que els genera “bones perspectives electorals”, tal com ha detallat Muñoz.

D’altra banda, també ha explicat que el proper 30 de juny se celebrarà la Festa del Dia de la Rosa, on està previst que el president Sánchez i els nous ministres valencians estiguen presents. “Hi ha més 40 actes per tota la Comunitat Valenciana per a explicar les polítiques econòmiques i socials que hem posat en marxa”, ha indicat Muñoz.

“Serem pacients però també exigents”

Pel que fa a la reforma del finançament valencià, Rodríguez ha indicat que ja es pot notar “eixe canvi” entre l’executiu espanyol i el govern socialista. Tot i que ha assegurat que seran “pacients”, també ha avisat que “l’exigència” es mantindrà de la mateixa manera.

Comparteix

Icona de pantalla completa