Diari La Veu del País Valencià
Nomdedéu exigeix a Pedro Sánchez un interlocutor per a abordar l’infrafinançament dels aturats valencians

El Secretari Autonòmic d’Ocupació i Director General del Servef, Enric Nomdedéu, continuarà reivindicant davant el nou Ministeri de Treball l’infrafinançament que pateixen les persones parades del País Valencià ja que es percep un dotze per cent menys de finançament per a polítiques d’ocupació que la mitjana de l’Estat.

En aquest sentit, segons les dades que disposa el Servef referides als fons destinats per l’Estat a cada autonomia per a formar a les persones desocupades, cada aturat valencià rep 87 euros menys. El País Valencià sols està per davant de territoris com Andalusia, amb 438,9 euros, i Castella-la Manxa, amb 467,8 euros. Així doncs, tal i com informava aquest diari el passat mes de desembre, la majoria d’autonomies reben molts més diners que el territori valencià.

Per tot plegat, la principal reivindicació d’Enric Nomdedéu és fer veure que “els valencians continuem rebent 71 euros per persona i any menys que la mitjana espanyola, sobretot quan hem passat a ser capdavanteres en la gestió de garantia juvenil”, ha subratllat el Director General del Servef en un comunicat.

Davant la formació del nou executiu espanyol i la decisió del Ministeri de Treball de suprimir la Secretaria d’Estat d’Ocupació, Nomdedéu ha volgut recordar el repartiment discriminatori als valencians en aquesta matèria que “ens deixa a la cua de les autonomies pitjor finançades en matèria de polítiques actives d’ocupació”. Encara que per a l’àrea que dirigeix Nomdedéu “no és tan important l’organigrama”, sí que cobra especial rellevància “saber exactament quines polítiques realitzarà la ministra així com qui és el nostre interlocutor a Madrid”, ha explicat, ja que reivindica la necessitat d’un treball coordinat “perquè les polítiques són transversals i supraautonòmiques”, ha expressat.

Per al Secretari Autonòmic que, encara que haguera preferit que es mantinguera la Secretaria d’Estat d’Ocupació, “el que és important són les polítiques que es duran a terme des del Ministeri i desitgem que la Comunitat Valenciana siga una prioritat, més quan estem reduint les xifres d’atur per sota de la mitjana espanyola”, ha recordat ja que, segons les dades anuals, en l’actualitat, el territori valencià acumula un descens del -6,92%, la qual cosa significa que més de 27.000 valencians han abandonat l’atur i el País Valencià “continua mantenint millors xifres que la mitjana de l’Estat, que està en -6,04%, explica Nomdedéu. “De fet, la Comunitat és la segona autonomia amb major descens de l’atur en termes anuals”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa