Diari La Veu del País Valencià
El PP de la Vall d’Uixó es querellarà contra l’alcaldessa per l’enderrocament de la Creu dels Caiguts

El PP de La Vall d’Uixó (la Plana Baixa) presentarà una querella contra l’alcaldessa del municipi, Tania Baños, per “l’enderrocament il·legal” de la Creu dels Caiguts de la plaça de la Pau en considerar que podia haver incorregut en un “delicte de prevaricació i incitació a l’odi”.

L’Ajuntament va finalitzar dimecres passat els treballs d’enderrocament de la Creu en compliment de la Llei de la Memòria Històrica, una decisió que ha provocat les protestes de desenes de veïns i membres de la Plataforma Salvem la Creu de la plaça la Pau.

El president local del PP, Óscar Clavell, ha assegurat en un comunicat que el tripartit (PSPV, Esquerra Unida i Compromís) va enderrocar la Creu “sense esperar al recurs presentat davant el jutjat contenciós-administratiu número 2 de Castelló i botant-se el requeriment de l’Associació d’Advocats Cristians que sol·licitava la paralització de l’enderrocament”.

“Després d’analitzar el que ha ocorregut amb l’enderrocament de la Creu, que considerem il·legal, i després d’analitzar que l’equip de govern ha incomplit la llei deliberadament, amb motivació religiosa, i que això pot comportar delicte de prevaricació i incitació a l’odi, hem decidit presentar una querella contra l’alcaldessa Tania Baños”, ha continuat.

Segons Clavell, la querella contra Baños se suma a la presentada per Advocats Cristians i serà “la segona a què haurà de fer front l’alcaldessa de la Vall d’Uixó, que ha comés la major barbàrie històrica i cultural de la democràcia en la nostra ciutat”.

Clavell recorda que l’enderrocament de la Creu es va dur a terme sense haver-se aconseguit acord en el ple, així que l’alcaldessa “es botava el consens de tots els alcaldes de la democràcia, que, seguint l’acord del ple del 4 de desembre de 1979, sent alcalde el comunista Vicente Zaragoza, s’eliminava de la Creu tota la càrrega política i deixava el monument com un símbol d’unió i concòrdia”.

Part de la societat civil s’ha mobilitzat en les últimes setmanes a través de la plataforma Salvem la Creu, que va registrar en l’ajuntament fa un parell de setmanes més de 13.000 signatures per a evitar l’enderrocament.

Comparteix

Icona de pantalla completa