Diari La Veu del País Valencià
Habitatge augmenta fins a 21 els milions destinats a les ajudes per a la rehabilitació

Habitatge invertirà enguany 21 milions d’euros en ajudes a la rehabilitació d’habitatges, enfront dels 14,6 milions d’euros de l’anterior convocatòria, així ho ha explicat la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, que ha destacat que l’increment suposa quasi set milions d’euros més que en l’última edició.

Torró ha fet aquestes declaracions en la reunió de la Mesa de Rehabilitació, a la qual han assistit membres de les diferents organitzacions i col·lectius del sector de la construcció i rehabilitació, així com alcaldes, regidors i tècnics. L’objectiu de la trobada ha sigut informar sobre les diferents bases de convocatòries de subvencions a la rehabilitació i a la regeneració urbana que s’emmarquen dins del nou Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Segons ha explicat la directora general, “enguany s’estrena el Pla Estatal d’Habitatge i des de la conselleria s’ha fet un gran esforç per a convocar aquestes ajudes aquest mateix any”. “Cal tindre en compte que la primera convocatòria d’ajudes en l’anterior Pla Estatal es va produir dos anys després de l’engegada del Pla, per la qual cosa l’anterior conselleria no va traure ajudes ni el 2013 ni 2014”, ha agregat.

Com a novetat, la directora general ha anunciat, a més de l’increment del pressupost per a les ajudes a la rehabilitació, que hi ha “dues convocatòries independents; una per a la millora de l’accessibilitat d’edificis i una altra per a la millora de l’eficiència energètica”. També per primera vegada hi haurà convocatòria d’ajudes per a l’interior dels habitatges, com ara “el Pla Renhata, que, per segon any, s’ha convocat des de la Conselleria d’Habitatge”, ha afegit.

Una altra novetat que ha citat és l'”augment del percentatge de les ajudes, ja que, segons els ingressos de la unitat de convivència, tindran una ajuda addicional igual que si són obres accessibilitat i si viuen en persones majors de 65 anys o amb diversitat funcional”.

També la directora general ha assenyalat que encara que el Ministeri de Foment ha publicat el Pla Estatal d’Habitatge massa tard i encara que el conveni que habilita la disponibilitat del pressupost per a poder convocar aquestes ajudes no està signat, la Generalitat convocarà aquest mes de juny, inicialment, amb fons propis, les ajudes a la rehabilitació dels habitatges i al lloguer, que posteriorment ampliarà.

Comparteix

Icona de pantalla completa