Diari La Veu del País Valencià
Signes: ‘Bonig està condemnant a mort els parcs naturals’
RedactaVeu / València

El portaveu de Medi Ambient en Les Corts, Francesc Signes, ha acusat la consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, d’executar “l’estratègia de demolició sistemàtica del medi natural del PP valencià” en el marc d’una gestió que, ha insistit, “és un desastre, una bomba de rellotgeria que no sabem quan esclatarà”. D’aquesta manera, ha afirmat que “l’argumentari de Bonig de mirar la butxaca i no molestar els amics de la rajola”, abandonant la gestió pública del medi natural, està basada que “no es creu el medi ambient ni li importa”.

Signes, que ha interpel·lat Bonig en el ple de les Corts sobre la gestió del medi natural i espais protegits a la comunitat, ha denunciat que “la despreocupació” de la consellera ha paralitzat els mecanismes d’ordenament dels espais naturals del País Valencià. En aquest sentit, ha avançat que els socialistes, quan arriben al govern, declararan la Serra Escalona parc natural després que el PP, durant més de set anys s’haja dedicat “a jugar i passar la pilota per al final tirar-la al fem”, desistir de dotar-la d’aquesta protecció i incomplir la seua paraula.

Plans rectors, “què és açò?”

Igualment, com a exemple de la gestió del PP, el diputat ha plantejat que l’Albufera, el parc més important, encara no disposa d’un nou pla rector d’ús i gestió (PRUG) després que els tribunals tombaren el del 2004. “Però la incompetència del PP no acaba ací”, ha lamentat, després de preguntar a Bonig com explica que el Parc Natural de la la Pobla de Sant Miquel no tinga pla rector, aprovat des del 2007, com ocorre al Parc Natural del Penyagolosa, les mesures cautelars del qual han caducat; que el del Penyal d’Ifach no s’haja revisat des del 1993, que haja deixat caducar el de la Calderona sense revisar-lo; per què no s’ha revisat el del Prat de Cabanes-Torreblanca, després de més de huit anys; en quin estat està el de la Serra d’Espadà, pendent des del 2010, i el de la Font Roja, amb termini fins al 2009… Davant aquest panorama, ha preguntat a Bonig si “sap què és un pla rector d’ús i gestió d’un parc natural”.

Així mateix, ha denunciat que Bonig ha desprotegit per llei les zones humides amb “una maniobra vil i perversa que obri les portes a l’especulació”. A més, l’ha responsabilitzada d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) “salvatge” amb centenars d’afectats, “expulsant dels parcs naturals els nostres millors actius”: els treballadors que els cuidaven i explicaven els seus valors als ciutadans. Per açò, ha preguntat a Bonig si “és conscient que està condemnant a mort els parcs naturals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa