Diari La Veu del País Valencià
La portaveu adjunta del PSPV a les Corts, Ana Barceló, és la nova consellera de Sanitat

La incògnita ja s’ha revelat. La diputada de les Corts, Ana Barceló, substituirà Carmen Montón al capdavant de la Conselleria de Sanitat.

Llicenciada en Dret per la Universitat de València, Barceló va exercir d’advocada entre 1983 i 2002 als partits judicials d’Elda, Elx, Almansa i Alacant i va ser professora en l’Escola de Pràctica Jurídica de la Universitat d’Alacant (2000-2001).

Militant del PSPV, va ser alcaldessa de Saix (Alt Vinalopó) per primera vegada en les eleccions locals de 2003 per majora absoluta, revalidant-la en les de 2007. En 2011 no va revalidar l’alcaldia i va continuar al consistori de Saix com a cap de l’oposició fins que va renunciar a l’acta de regidora en maig de 2012 per tal de centrar la seua acció política a les Corts on aleshores ocupava la presidència del Grup Parlamentari Socialista i la vicesecretaria de Política Autonòmica en l’executiva nacional del PSPV que encapçalava Ximo Puig.

El setembre de 2014 va ser elegida vicepresidenta segona de les Corts després de la renúncia del també socialista Ángel Luna. Des de juny de 2015 és portaveu adjunta del PSPV a les Corts.

Segons un comunicat de la Generalitat, el cap del Consell, Ximo Puig, ha signat el seu nomenament, que es publicarà en una edició extraordinària del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) en la nit d’aquest dijous. La presa de possessió tindrà lloc demà divendres a les 8.30 al Palau de la Generalitat, de manera que Barceló podrà acudir ja com a nova titular de Sanitat al Ple del Consell que se celebra setmanalment.

Comparteix

Icona de pantalla completa