CCOO xifra en un 83% el seguiment de l'aturada parcial de Correus a la demarcació de València

Els sindicats denuncien que s'està desmantellant el servei públic postal
/ València
7 juny 2018 01:00h
Els sindicats assenyalen que en 8 anys s\'han perdut 1.800 llocs de treballs a Correus només al País Valencià.

CCOO-PV ha destacat "l'èxit rotund" de les primeres aturades parcials a Correus, que en la demarcació de València han tingut un seguiment del 83%, segons les estimacions del sindicat.

CCOO i la resta de sindicats convocants de l'acció –UGT, CSIF i el Sindicato Libre– han destacat el "seguiment massiu" de la primera jornada d'aturades parcials a Correus, que han tingut un seguiment del 80% arreu de l'estat espanyol, amb més de 30.000 treballadors de l'empresa recorrent els carrers, segons ha remarcat CCOO en un comunicat.

El secretari general de CCOO-Correus, Regino Martín, ha destacat que aquesta jornada d'aturada parcial de dues hores a tot l'Estat –excepte a Madrid i Sevilla, on les aturades han sigut de tres hores– "evidencia el rebuig contundent a les retallades salarials, d'ocupació i drets que l'empresa i l'anterior executiu han anat aplicant en els últims anys, en una dieta austericida sense precedents".

"L'elevat" seguiment de les aturades i les 60 concentracions i manifestacions realitzades a tot l'Estat "evidencien que els treballadors de Correus rebutgen la retallada de les partides pressupostàries de 180 milions d'euros en el finançament per a la prestació del servei postal públic en 2017 i 2018", ha insistit el sindicat.

La plantilla reclama "una empresa amb futur, amb un pla que permeta l'expansió en la paqueteria, l'e-commerce i que li permeta eixir de les xifres de dèficit de 225 milions d'euros en l'exercici 2017-2018", ha afegit CCOO.

Les "xifres econòmiques inaudites per a l'empresa postal pública" s'han traslladat també a la "supressió de 15.000 llocs estructurals en l'última dècada, 800 en la província de València, i a la imposició d'un model d'ocupació basat en l'eventualitat –35% de la plantilla–, els temps parcials –22% de la plantilla– i contractes de dies i hores".

Continuar amb el full de ruta de les mobilitzacions

CCOO ha mostrat el seu rebuig al que qualifica com una "ocupació low cost i unes condicions laborals cada vegada més precàries regulades en un conveni i acord congelats des de fa quatre anys".

La reducció de plantilla i la supressió d'oficines "deixarà sense servei a milions de ciutadans", ha advertit el sindicat. "Estem assistint al desmantellament dels drets dels ciutadans al servei públic postal, així com a la desaparició de milers de carters i carteres sense que els poders polítics estiguen movent un dit per a solucionar-ho", ha lamentat el dirigent de CCOO.

El sindicat també s'ha referit al nou govern del president Pedro Sánchez, que "va mantindre una plena implicació durant la seua etapa en l'oposició, amb la presentació i l'impuls de diverses Proposicions No de Llei al Congrés i el suport unànime en mocions i resolucions en ajuntaments a l'empresa postal pública i al servei que presta, ha d'articular la cerca de solucions consensuada per a Correus".

Si no es reverteix la situació, "continuarà el full de ruta de mobilització, amb concentracions autonòmiques a mitjan juny, i la intensificació de les accions a final d'any amb tres vagues generals", ha resolt CCOO.

next