Diari La Veu del País Valencià
Marzà espera que Màxim Huerta arribe molt més enllà en les polítiques culturals cap al País Valencià

El conseller d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, espera que el nou ministre de Cultura, Màxim Huerta, siga sensible per a millorar i arribar “molt més allà” en les polítiques culturals que tinguen a veure amb el País Valencià.

Marzà s’ha manifestat en aquestos termes, durant la recepció als candidats valencians als Premis Max, en ser preguntat pels periodistes si confia que Huerta serà “més sensible” amb la situació valenciana pel fet de ser valencià.

“Esperem que sí. Ens agradaria que així fóra. Ahir mateix vaig poder parlar amb ell, felicitar-lo i vam tindre una xicoteta conversa. El que esperem és que eixa normalitat amb la qual tenim relacions puguem aprofundir-la”, ha indicat, ja que això es convertirà en “millores culturals”.

El conseller ha assenyalat que està “segur” que el sector està realitzant la seua tasca, així com la Generalitat, i les polítiques culturals estan “renaixent”, com ho representen les deu candidatures valencianes als Premis Max, encara que ha assegurat que amb l’ajuda del ministeri podran arribar “molt més allà”.

“Estem davant d’un canvi de paradigma, esperem que eixe canvi es consolide en les noves polítiques i, sobretot, que caminem de la mà per a millorar el propi sector”, ha assenyalat.

Pedro Duque i Isabel Celaá

Pel que fa al nomenament de Pedro Duque com a ministre de Ciència, Innovació i Universitats, i d’Isabel Celaá com a ministra d’Educació, Marzà ha manifestat que des de la seua conselleria continuaran reivindicat el que consideren que és “just” per als valencians, incloses les peticions realitzades fins ara.

En aquest sentit, després de donar-los l’enhorabona pels seus càrrecs, el conseller els ha desitjat “els majors encerts”, ja que seran “encerts per a tots”, i ha assenyalat que estaran “al seu costat” per a col·laborar i treballar “conjuntament”.

“No entrem a valorar els seus nomenaments mentre que el que volem són les polítiques. Per tant, quan arriben les polítiques començarem a valorar si realment eixe canvi de rumb que necessitem els valencians, un tracte més just, es fa efectiu amb eixe canvi de govern”, ha destacat.

Comparteix

Icona de pantalla completa