Diari La Veu del País Valencià
La plantilla d’Acciona Facility Services en Ford amenaça amb fer vaga si no se li garanteix la subrogació de personal

La plantilla d’Acciona Facility Services (AFS) de la factoria Ford Almussafes ha decidit en assemblea, per unanimitat, convocar una vaga indefinida en el centre de treball si no es garanteix la continuïtat dels treballadors. Segons la Secció Sindical de CCOO en AFS, per a no arribar a aquesta situació, és necessari que Ford incloga en els concursos de contractació dels seus serveis una clàusula que obligue l’empresa entrant a la subrogació del personal de l’empresa que perd el servei.

CCOO explica que en sis anys han tingut un 0.75% d’increment salarial, quan l’IPC ha pujat un 6%. Tot i això es presenta com a excusa que la contracta no és rendible i se subhasta el servei “al millor postor”, que recau en empreses low cost amb una forta precarizació de les condicions de treball.

Els delegats de CCOO dins del Comitè d’empresa afirmen que treballadors s’han quedat sense ocupació, després d’anys de prestar servei en la factoria, perquè la seua zona de treball ha sigut adjudicada a una altra contracta que no reconeix l’obligació de subrogar la plantilla. El sindicat no vol que aquesta situació es repetisca i que es judicialitze amb tots i cadascun dels treballadors d’AFS.

La Secció Sindical de CCOO d’AFS Ford lluitarà per la seua ocupació i perquè siga de qualitat, “una ocupació que sosté centenars de famílies i milers persones. El sindicat segueix obert al diàleg amb Acciona, però si les coses no canvien es convocarà una vaga indefinida.

Comparteix

Icona de pantalla completa