Puig assumeix temporalment les competències de Sanitat pel nomenament de Montón com a ministra

El president de la Generalitat ja cobreix les funcions d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del territori durant el permís de maternitat de Salvador
/ València
7 juny 2018 01:00h

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica aquest dijous el cessament, a petició pròpia, de la fins ara consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, agraint-li els serveis prestats, i de forma paral·lela s'ha publicat el seu nomenament com a ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Fins que es produïsca un nou nomenament per a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, el president de la Generalitat, Ximo Puig, assumirà temporalment les seues funcions i competències.

La Presidència de la Generalitat ha assumit en les últimes setmanes també les funcions de la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del territori, Maria José Salvador, en la seua condició de membre del Consell i com a titular d'aquest departament amb motiu del permís de maternitat que gaudeix.

Després de conéixer-se el nomenament de Montón com a ministra de Sanitat, Puig va explicar que abordaria a partir d'aquest dijous la composició del Consell i, en declaracions als mitjans a Barcelona, va avançar que l'equip "es manté bàsicament" i que serà paritari com fins ara, ja que es compon de cinc homes i cinc dones.

La vicepresidenta, Mónica Oltra, va dir també sobre aquesta remodelació obligada després de la marxa de Montón que caldria esperar "el fet que tot açò tinga forma, es publique en el BOE i, en el moment que es materialitze el nomenament de Carmen Montón com a ministra, immediatament es produirà la substitució".

"Ho abordarem com sempre, des de la serenitat i des d'aquesta transició amable i aquestos canvis tranquils i serens que hem fet. De moment, és una gran alegria compartida amb el dolor de perdre-la com a companya", va indicar als mitjans.

next