Diari La Veu del País Valencià
Màxim Huerta, nou ministre de Cultura i Esport

L’escriptor i periodista valencià Màxim Huerta serà el nou ministre de Cultura i Esport del govern de Pedro Sánchez, segons ha exposat el nou president de l’executiu espanyol en la seua compareixença per a informar de la composició del seu equip.

El nom de l’últim valencià inclòs en l’Executiu de Sánchez s’ha fet esperat. El president no l’ha fet públic fins que no ha comunicat al Rei la composició del nou govern espanyol. Amb ell, són quatre els valencians dins d’un govern de 17 ministeris: José Luis Ábalos, amb la cartera de Foment; Carmen Montón, amb la de Sanitat; Màxim Huerta, amb la de Cultura, i Luis Planas, amb la d’Agricultura.

Huerta és un rostre televisiu molt popular, arran de la seua participació durant onze anys en El programa de Ana Rosa, tot i que en els últims temps ha estat centrat en la seua faceta d’escriptor. El nou ministre de Cultura ha publicat sis novel·les, un llibre de viatges i un relat il·lustrat. Amb La noche soñada va guanyar el Premio Primavera 2014.

Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat CEU San Pablo de València, va començar a aparéixer a la televisió en 1997, quan presentava i editava l’Informatiu Metropolità i l’Informatiu d’última hora de Canal 9; a més, va estar treballant com a enviat especial a França. També ha exercit com a presentador de l’edició de nit d’Informatius Telecinco per a passar a conduir l’edició matinal de la cadena privada en setembre de 2004.

Abans, els anys 1995 i 1996, va ser cap de Política a Diario Valencia 7 Dias, així com redactor de Las Provincias. També ha col·laborat en emissores de ràdio com Radio5 de RNE i Ràdio 97.7.

Recentment, Huerta ha gravat el programa de televisió Destinos de película, produït per Globomedia per a TVE, on mostrava els racons més cinematogràfics de ciutats com Londres, París o Nova York. Així mateix, el nou ministre col·labora amb Gente despierta de RNE en una secció titulada ‘Los cinco sentidos’ i amb les publicacions Glamour, Viajar National Geographic, 20 minutos i El Español.

Comparteix

Icona de pantalla completa