Diari La Veu del País Valencià
Denuncien a la Inspecció la contractació d’eventuals en ple ERO de Coca-cola
RedactaVeu / Quart de Poblet

El Comitè d’empresa de la planta de Coca-cola a Quart de Poblet ha presentat dues denúncies a la Inspecció de Treball. L’òrgan de representació ha denunciat la contractació de 25 treballadors eventuals des del 5 de març per a suplir la falta de producció, en haver-hi diverses plantes de Coca-cola Iberian Partners en vaga indefinida (Fuenlabrada, Astúries i Mallorca).

A més, el Comitè denuncia que als treballadors de la planta d’Alacant se’ls ha negat el dret al treball, romanent en el seu lloc sense que l’empresa els deixe produir, després d’haver realitzat una vaga durant tot el mes de febrer.

Així mateix, el Comitè ha presentat una segona denúncia en la qual explica que, tot i estar encara en plena execució de l’ERO i havent finalitzat el període de consultes sense acord, l’empresa està intentant que els treballadors s’acullen a les mesures oferides (baixes voluntàries, prejubilacions anticipades i recol·locacions), rebutjades per la representació legal dels treballadors.

Per a açò està recorrent a coaccions, a través de trucades telefòniques, citacions individuals o anant directament a cercar els treballadors en la ruta de venda. A més, l’empresa amenaça amb l’acomiadament si el treballador no accedeix voluntàriament a la mobilitat funcional o geogràfica.

Comparteix

Icona de pantalla completa