Diari La Veu del País Valencià
Una forta tronada deixa pluja i graníssol a València i a l’àrea metropolitana

València i localitats de la seua àrea metropolitana han registrat entre les 15.00 i les 17.00 hores d’aquest dimecres forts ruixats que han deixat acumulats de més de 30 litres per metre quadrat en alguns punts en menys d’una hora. Segons les dades facilitades per l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), moltes localitats de l’Horta Sud, entre les quals hi ha la capital, València, i algunes del Camp de Túria, s’han vist afectades per una tronada que ha deixat també aparell elèctric.

Pel que fa als nuclis de tempesta, la majoria de l’activitat estava en el sud de la demarcació de Castelló i a la comarca valenciana del Camp de Morvedre, on les precipitacions han caigut acompanyades de calamarsa. Al sud, la tempesta més activa ha descarregat al Baix Segura.

Mentre a València en poc més d’una hora ha caigut un fort ruixat, l’aigua ha anat acompanyada també de graníssol a municipis com Massanassa, Benaguasil, Catarroja, Llíria o la Pobla de Vallbona.

A l’estació de Llíria s’han registrat cap a les 16 hores fins a 19,4 litres per metre quadrat en només mitja hora, 15,6 d’aquestos en 10 minuts, i ratxes de vent de 64 quilòmetres per hora.

Després de més de tres hores, la part més activa de la tempesta de València s’ha endinsat al mar abans de les cinc de la vesprada, mentre segueixen les tempestes disperses pel litoral alacantí i continuen les pluges en altres parts del territori valencià.

Des de la una de la vesprada, les tempestes s’han desplaçat molt lentament d’oest a est per les demarcacions de València i Alacant, encara que també han caigut en punts de la demarcació de Castelló i a Múrcia.

Avisos en nivell groc fins a la nit

L’avís per pluges i tempestes està activat a tot el País Valencià en nivell groc (risc) fins a les nou de la nit d’aquest dimecres, amb una probabilitat que oscil·la entre el 40% i el 70% i la previsió que s’acumulen més de 20 litres per metre quadrat.

Per a aquest dijous, però, l’Agència de Meteorologia ha desactivat els avisos a gran part de l’estat espanyol, per la qual cosa el País Valencià estarà en nivell verd (sense risc) per precipitacions.

Sí que hi haurà intervals nuvolosos i podrà caure algun ruixat aïllat per la vesprada a l’interior de la demarcació de Castelló. Les temperatures mínimes seguiran amb pocs canvis i les màximes aniran en ascens durant la pròxima jornada. Aquesta pujada serà més acusada a l’interior, amb un augment d’entre tres i cinc graus.

Davant les tempestes, des del Centre de Coordinació d’Emergències 112 de la Generalitat recomanen no utilitzar la bicicleta, refugiar-se a l’interior dels habitatges i allunyar-se d’objectes metàl·lics així com conduir amb el cotxe tancat, disminuir la velocitat i no estacionar en zones amb gran quantitat d’aigua.

Comparteix

Icona de pantalla completa