Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig demana canviar el ritme perquè el Corredor Mediterrani estiga acabat en 2023

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha demanat aquest dimecres “canviar el ritme” perquè el Corredor Mediterrani estiga finalitzat en el seu recorregut espanyol en 2023. Així ho ha dit en declaracions als mitjans en la seua visita al Saló Internacional de la Logística (SIL), que se celebra aquestos dies al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.

L’any 2023 és la data de finalització que va donar l’anterior Govern del PP, si bé Puig creu que no es complirà si no es canvia el ritme d’execució d’aquesta infraestructura “fonamental i bàsica per a Espanya i Europa”. Per açò, ha demanat al nou govern de Pedro Sánchez “esforç” per a prioritzar aquest eix, ja que ha lamentat que porta massa temps embossat.

En aquest sentit, s’ha mostrat satisfet que el valencià José Luis Ábalos haja sigut l’escollit per a ocupar el Ministeri de Foment: “No caldrà explicar-li què és el Corredor Mediterrani, la qual cosa és un avanç substancial”. Ha asseverat que fa falta “un full de ruta clar i que es complisquen els terminis” i ha lamentat que en els últims anys s’hagen perdut recursos i temps amb el canvi d’alguns projectes.

Puig ha agraït que el País Valencià siga enguany l’autonomia convidada al SIL, un saló del que espera aconseguir oportunitats econòmiques per al País Valencià. “Ara és el moment valencià”, ha destacat en al·lusió a la bona marxa de l’economia valenciana gràcies al paper dels seus ports, els projectes logístics impulsats i la seua posició geoestratègica.

Comparteix

Icona de pantalla completa