Diari La Veu del País Valencià
Les Corts reclamen al Consell que acabe amb el barracons dels col·legis públics

Les Corts han aprovat aquest dimecres per unanimitat la presa en consideració de la Proposició No de Llei (PNL), presentada per Ciutadans, perquè el Consell es comprometa a eliminar tots els barracons de les escoles públiques valencianes. D’aquesta manera, la formació taronja s’ha atribuït el mèrit d’aconseguir posar d’acord tot el parlament valencià sobre un assumpte que el Botànic sempre s’ha marcat com a prioritari.

La PNL reclama assegurar unes condicions de temperatura i humitat ambiental òptimes en tots els centres educatius públics amb nous equips de climatització així com revisar tots els equips existents, de manera que cap aparell “pose en perill la salut de l’alumnat i dels docents”

També incideix en la necessitat d’adaptar els centres perquè integren tècniques noves que permeten als alumnes “explorar noves possibilitats i potencien els seus coneixements”, així com dotar els centres de noves tecnologies.

Durant el debat parlamentari, la diputada de Ciutadans, Mercedes Ventura, ha afirmat que la Conselleria d’Educació sols ha complit l’11% de les seues promeses i, a més, li ha recriminat al PSPV que critique el model de Ciegsa i que alhora continue fent ús d’aquesta empresa pública. En aquest sentit, el diputat de Podem, Antonio Montiel, ha deixat clar que la seua formació demanarà la dissolució d’aquesta entitat, atés que ha sigut un símbol de “malbaratament” de l’anterior gestió del PPCV.

D’altra banda, la diputada de Compromís Marian Campello ha manifestat que la diferència entre l’actual Consell i l’anterior és que actualment es contracten barracons però no per a un periode de 10 anys com s’ha fet en diversos centres educatius, segons ha apuntat la diputada nacionalista. Per a donar-li força a les seues paraules, Campello ha mostrat dues fotografies de les obres iniciades al col·legi 103 de València i al Ciutat Cremona d’Alaquàs –ambdós construïts íntegrament en aules prefabricades– . “Açò abans era ‘barraconlandia’ i amb el pla Edificant hem realitzat ja 163 actuacions. Benvinguda a la defensa de l’educació pública, senyora Ventura”.

La diputada del PSPV Ana Besalduch ha destacat l’esforç del Botànic per a millorar les infraestructures educatives al País Valencià com, al seu judici, demostra el fet que s’hagen contractat 34 persones més i que s’haja engegat el Pla Edificant, que ha rebut 941 sol·licituds de centres educatius per a realitzar algun tipus d’actuació. A més, ha destacat que dels 25 centres educatius que hi havia íntegrament en barracons, al final de la legislatura estaran acabats o en obres.

“No s’estan construint col·legis”

La portaveu d’Educació del PPCV ha assegurat que per al Govern de Puig i Oltra l’eliminació de barracons no és una prioritat perquè “no s’estan construint col·legis” i, en aquest sentit, ha criticat que dels 17 centres educatius que ja hi ha construïts en aquesta legislatura únicament 2 són de l’actual executiu perquè els altres 15 els va deixar preparats el PPCV. “El conseller Vicent Marzà ha fet dos col·legis en tres anys”, ha sentenciat Gascó.

Comparteix

Icona de pantalla completa