Diari La Veu del País Valencià
El Cor de la Generalitat farà vaga en l’estrena de les dues últimes òperes de la temporada de Les Arts

El Cor de la Generalitat Valenciana ha celebrat aquest dimarts una assemblea on els membres han acordat anunciar la convocatòria de vaga per als dies 20 i 24 de juny, que coincideixen amb les estrenes al Palau de les Arts de València de les òperes La damnation de Faust, d’H. Berlioz, i La Clemenza de Tito, de W. A. Mozart.

Els representants sindicals del Cor en l’Institut Valencià de Cultura van presentar el passat mes de març davant l’administració un escrit en el qual ja avançaven la intenció de convocar vagues si no es consolidava la plantilla actual. Les mateixes fonts expliquen, a través d’un comunicat, que amb l’entrada en vigor de la Llei Valenciana de la Música en 1998, la Generalitat Valenciana va crear els llocs de treball de cantants del Cor de la Generalitat.

Aleshores es van convocar audicions públiques i amb qui les van superar es va configurar el Cor de la Generalitat. Això no obstant, no tots els membres actuals s’hi van incorporar en aquell 1998, sinó que alguns integrants de la plantilla ho són des de fa 30 anys, altres fa 20 anys i altres en fa 15, segons els casos.

“Com a conseqüència del nostre treball fins a l’actualitat, estem orgullosos de saber que el nostre cor, és una formació artística amb un enorme reconeixement del públic, dels crítics i dels directors i músics junt amb els quals hem treballat”, recalquen des de l’agrupació coral. En aquest sentit, consideren que la publicació el passat mes de març en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana de l’Acord per a la reducció de la temporalitat del sector públic instrumental de la Generalitat Valenciana, una entesa amb què el govern valencià pretenia acabar amb les contractacions a dit, “fa perillar l’existència de l’actual plantilla del Cor, ja que preveu que es convoque un concurs-oposició per a la consolidació de les places del cor, les quals són qualificades de caràcter temporal, a pesar que estem ocupant-les ininterrompudament des de fa 15, 20 o 30 anys, i vam superar unes audicions de caràcter públic”.

“És evident –prossegueixen– que la Generalitat Valenciana ha invertit molt de pressupost i esforç a crear i mantindre una unitat artística com la nostra de gran nivell d’excel·lència. Entenem que s’hauria de preservar el patrimoni que suposa el repertori acumulat per la nostra formació al llarg dels anys”. I reivindiquen que “la singularitat de la formació com a unitat artística consolidada, hauria de ser argument suficient per a la seua protecció enfront d’altres qüestions de caràcter administratiu i estem convençuts que existeixen mecanismes i vies per a la resolució d’aquest conflicte”.

“No obstant açò, fins al dia de hui, solament hem rebut paraules de suport i reconeixement pel nostre treball, però cap acte concret per part dels nostres gestors, que resolga de forma definitiva aquesta qüestió”, lamenten. Per tot açò, anuncien la convocatòria de vaga els dies 20 i 24 de juny, “a fi de fer visible aquest problema davant l’opinió pública”, dates però, que coincideixen amb les estrenes de les últimes dues òperes d’aquesta temporada del Palau de les Arts.

Comparteix

Icona de pantalla completa