Diari La Veu del País Valencià
EUPV adverteix que les modificacions en el PHX ‘l’empitjoren encara més’

RedactaVeu / València

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha assenyalat que l’esborrany de Decret del Pla Hidrològic de la Demarcació del Xúquer, que finalment durà demà la CHX al Consell de l’Aigua, “empitjora notablement les assignacions, comprometent els cabdals del riu. Com sempre, el PP ha cedit davant les pressions dels especuladors alacantins i manxecs, i ha donat almoina als pobles de la Ribera, concedint-los els 10 Hm³ per al proveïment urbà, llevant la compensació als regants, contra les pretensions del Consell”.

Torró indica que l’increment de 65 a 100 Hm³ per a nous regadius a La Manxa “incrementarà la sobreexplotació del Xúquer i provocarà una disminució encara major dels seus cabdals. Si el conjunt del Pla en els seus primers esborranys ja sobreestimava els recursos, aquesta modificació encara els empitjora més”.

El parlamentari alerta, a més, que aquestes modificacions “obrin la porta a transvasar aigua del Xúquer cap al Vinalopó a compte dels estalvis de la modernització dels regadius. A més d’afectar els interessos dels regants, està condemnant-se a mort el riu, sobretot en els seus trams finals, i molt especialment l’Albufera”.

EUPV manifesta la seua oposició a unes modificacions “que empitjoren un Pla que ja era globalment rebutjable pels criteris amb què està confeccionat i per les disposicions que conté”, descriu Torró.

Comparteix

Icona de pantalla completa