Diari La Veu del País Valencià
Veïns de Velluters s’oposen a la construcció de 36 pisos turístics en un solar del centre de València

Veïns del barri valencià de Velluters han expressat la seua oposició a la construcció de 36 pisos en un solar del centre històric de València i des de diversos col·lectius han anunciat accions contra el que consideren un “nou cas de turistificació” de la ciutat.

Segons han explicat en un comunicat, el passat 19 d’abril part del veïnat dels voltants d’un solar al carrer del Bany va rebre una comunicació de l’Ajuntament on se’ls informava de la tramitació d’una llicència per a construir dos edificis d’apartaments turístics que acolliran un total de 36 pisos vacacionals i un garatge de 20 places.

A parer seu, “aquest cas és un exemple més que confirma que la moratòria sobre apartaments turístics i hotels decretada per l’Ajuntament el març passat no és efectiva perquè continuen tramitant-se les llicències que van ser demanades amb anterioritat”.

Els veïns lamenten que la “pressió turística no deixa d’amenaçar el caràcter residencial de Ciutat Vella” i, com a conseqüència, “els efectes de la turistificació es perpetuen” amb l’augment del preu del lloguer, la reducció de places residencials, l’expulsió de veïnat o problemes de convivència, segons han citat.

Segons assenyalen, el veïnat de la zona es mostra “molt alarmat” davant aquest projecte, “no solament els residents, sinó diferents comerços del barri i la residència d’ancians que queda adjacent i patiria els efectes nocius d’aquesta activitat turística”.

Els veïns han posat ja pancartes en les balconades per a mostrar el seu rebuig perquè, tal com afirmen, “no volem renunciar a la quotidianitat del veïnat ni a la tranquil·litat del carrer”.

Els afectats han presentat al·legacions a l’Ajuntament i han demanat ja reunions amb els responsables de les àrees d’activitats i d’urbanisme” amb la finalitat d’arribar a una solució a aquest problema que responga a les necessitats del veïnat”.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de la xarxa Veïnat en perill d’extinció i de col·lectius ciutadans i associacions de veïns com Amics del Carme, l’Associació de Veïns de Velluters El Palleter i Escoltem Velluters.

Comparteix

Icona de pantalla completa