Diari La Veu del País Valencià
El reciclatge de medicaments augmenta vora un 5%

El director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, ha destacat que el País Valencià lidera amb un 4,97% l’augment del reciclatge de medicament durant l’últim any a l’estat espanyol.

Durant una presentació dels resultats del reciclatge d’envasos i restes de medicaments en els últims anys, a què han assistit el president del Consell Valencià de Col·legis de Farmacèutics, Jaime Giner, i el director general de SIGRE, Juan Carlos Mampaso, Piquer ha explicat que la mitjana estatal se situa en un 0,96%, molt per davall de la dada valenciana.

En aquesta línia, el director general ha volgut “agrair la col·laboració dels ciutadans i turistes en aquesta tasca, per ser molt important en la lluita contra el canvi climàtic”. Així mateix, ha remarcat el treball de la Generalitat per a mantindre aquesta tendència positiva, que s’ha elevat un 13% entre el període de 2015 a 2017, enfront del 3,17% de 2013 a 2015. De la mateixa manera, ha reconegut el paper d’assessorament dels farmacèutics, ja que han aconseguit que la quantitat de productes impropis que arriben a aquestos dipòsits se situe en un 2%.

A més, s’ha advertit de la importància d’aquesta xarxa de reciclatge, que compleix 16 anys implantada al País Valencià, i que ha evitat la tala de 54.000 arbres, l’emissió de 7.640 tones diòxid de carboni a l’atmosfera i l’estalvi de 27 milions de litres d’aigua.

Igualment, s’ha avançat la intenció de continuar treballant de manera conjunta en campanyes de conscienciació ciutadana, després d’aconseguir que un 97% de la població valenciana ja consideren que tirar els medicaments al fem o pel desaigüe és perjudicial per al medi ambient. L’hàbit de reciclar aquest tipus d’envasos està implantat en un 85% ja de les llars valencianes.

Comparteix

Icona de pantalla completa