Diari La Veu del País Valencià
València presenta la candidatura per a acollir l’esdeveniment tecnològic Web Summit

L’alcalde de València, Joan Ribó, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, han anunciat aquest dilluns que València presentarà la seua candidatura per a acollir l’esdeveniment tecnològic Web Summit. Es tracta d’un prestigiós cicle de conferències sobre tecnologia que va nàixer a Dublin i que es venia celebrant a Lisboa els darrers anys.

L’esdeveniment se celebrarà en novembre per última vegada a la capital portuguesa i València vol prendre’n el relleu. Tant l’alcalde com el president han insistit que altres “ciutats molt importants” també es postularan per a albergar les jornades i que el resultat no se sabrà fins que passe l’edició d’aquest any. No obstant això, asseguren que València té moltes possibilitats i molt a oferir. En concret, l’esdeveniment durarà quatre dies però hi haurà activitats complementàries durant tota la setmana.

En la candidatura han posat en valor tots els punts d’interés que té la ciutat i han remarcat que València és ja un punt important d’innovació, especialment després de l’acord arribat amb Telefónica per establir a La Marina el seu centre de ciberseguretat; en aquest sentit, l’alcalde ha remarcat que la celebració del Web Summit potenciaria l’aspecte emprenedor de la ciutat. Segons ha explicat el president Puig, encara que finalment València no siga la ciutat escollida “ja s’ha guanyat”, perquè la candidatura situa “el cap i casal” del País Valencià en l’espai tecnològic europeu.

Joan Ribó ha destacat que un dels punts forts que té València és la Fira. Segons l’alcalde, hi ha poques fires de la grandària de Fira València, que, per les seues característiques, podria acollir l’esdeveniment complet en un únic recinte. No obstant això, s’han presentat alternatives com la Marina o el Palau de Congressos. L’alcalde també ha destacat que el Web Summit i València compateixen la visió transversal de la tecnologia i l’entenen com un element pensat per a les persones que busca potenciar l’emprenedoria, la sostenibilitat, les finances i la mobilitat sostenible.

Representació de la Ciutat de València feta per al Web Summit. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

L’alcalde assegura que ciutat està preparada per a poder donar un bon servei als més de 70.000 assistents que s’espera que hi participen. En aquest sentit, ha explicat que s’implementaran les línies de metro, d’autobús i de tren per a facilitar la mobilitat i es crearà una llançadora que unirà Fira València i La Marina amb altres punts d’interés. A més, es posaran a disposició dels visitants 50.000 places perquè se queden els assistents, a més de creuers amarrats a La Marina, on també es podrien allotjar, i de les places hoteleres a l’àrea metropolitana fins a Gandia.

Pel que fa a l’impacte econòmic que el Web Summit pot tindre a la ciutat, Joan Ribó ha assegurat que, encara que no ho tenen calculat, “serà una bona noticia per a l’economia valenciana” perquè els visitants seran persones del món tecnològic que passaran 4 dies a la ciutat. Assumir la candidatura tindrà un cost aproximat de 2,5 milions d’euros per a la ciutat i uns altres 2 per a la Generalitat. L’alcalde espera que el Ministeri puga assumir par del cost, perquè preveu qualificar l’acte com a esdeveniment estratègic, si finalment es fa a València. A més l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) s’ha compromès a donar suport econòmic a l’esdeveniment.

Comparteix

Icona de pantalla completa